Начало > Нуждаете се от съвет? > Как да изберете степер

Как да изберете степер

Степерът е ефективен фитнес уред, който успешно замества скучното изкачване по стъпала, и не натоварва ставите Ви.

Степерите са изключително полезни за вашето здраве. Особено в съвременния свят, когато затлъстяването става все по-епидемично, експертите смятат, че симулацията на движението "стъпване" е една от най-ефективните тренировки.

Закупуването на степер за редовни тренировки в домашни условия може да бъде основна стъпка към поддържане на вашето здраве, подобряване на физическата Ви активност, укрепване на мускулите, сърцето и белите дробове и дори отслабване.

Позволете ни да Ви помогнем да изберете правилния степер

По-добре оборудваните степери ще ви помогнат ефективно да укрепвате не само вътрешната и външна част на бедрата. Допълнително ще укрепите страничните и коремните, гръбначните и гръдните мускули. Ще постигнете това чрез "усукване", странично стъпване и използване на ластици (експандери) при упражнения.

Основни категории:
  • Степeри с ръкохватки - за по-дълго, по-интензивно упражнение, регулиране на натоварването, странично движение чрез усукване, включване на експандери или странична стъпала.
  • Мини степери - за леки натоварвания и неинтензивни тренировки, понякога с експандери за укрепване на горната половина на тялото ви, с опция за усукване и странично стъпало.

Всички стептери имат компютър, който показва времето на тренировка, броя на стъпките, изгорените калории и сканирането. По-модерните модели също измерват скоростта, разстоянието, изгорелите мазнини и сърдечния пулс, чрез сензора за пулс в ръкохватките. Вижте как правилно да изчислявате оптималната честота на сърдечния ритъм в нашето ръководство за спортни часовници.

Мини, туист или многофункционален степер ?

Туист-степери (Twist-steppers) са чудесни за укрепване на ханш и корем. Благодарение на ниската си цена, тези степери са едни от най- популярните уреди за упражнения сред всички възрастови групи.
Мини степерите са лесни за съхранение и с ниска товароносимост. С тях можете да тренирате пред телевизора, докато гледате любимото си телевизионно шоу.
Модерните степери са снабдени с регулиране на натоварването, необходима особеност, ако искате постепенно да укрепвате ханш и бедра. Можете да регулирате натоварването, като движете и завъртите амортисьорите или може да има система за магнитно съпротивление.
Всички степери на чешкия производител inSPORTline, независимо дали са за домашна или професионална употреба, се отличават с безшумното си действие. Някои степери имат хидравлични амортисьори, които определят тяхната цена и качество.
Проектирали сме универсален комплект за укрепване на цялото тяло - степер EasyStep с twister и винилови гири.

10 важни параметъра, които да вземете под внимание, когато избирате степер

Като основно изискване, преди покупката, трябва да обмислите наличното пространство за тренировка в дома Ви, планът Ви за тренировка, височина и тегло и след това да помислите за следните критерии:

1. Марка (гаранция, обслужване на клиенти)
2. Цена
3. Регулиране на натоварването
4. Ластици (експандери)
5. Тегло на стъпалото (7.5 - 66 кг)
6. Товароносимост (100 - 150 кг)
7. Настройване на височината на стъпалото
8. Брояч на стъпките
9. Сърдечен ритъм
10. Скорост на трениране

Отзиви от потребители

Отзивите на тези, които вече притежават степер, са ценен източник на информация. Те ще ви помогнат да създадете свое мнение и понякога дори да спестите пари. Отзивите ще Ви дадат информацие колко лесни за ползване са степерите, какви са техните размери, дали са трайни и балансирани и дали цената съответства на качеството на продукта.

Потребителите, които пишат отзиви за продуктите, отбелязват също така, че ръководството е лесно разбираемо, сравняват различни степери и посочват ползите за здравето от определени упражнения.

И накрая, предлагаме съвет от треньора на inSPORTline Петър Коприва: "Ако смятате, че степера е дългосрочна инвестиция за поддържане на физическата Ви активност и начин за Вашето семейство да тренира, определено е по-добре да похарчите повече пари за по-здрав модел с повече функции и по-дълъг експлоатационен живот. "

Продължете и изберете Вашия степер