Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Какъв лост за набиране да изберете

Лостовете за набиране са елементарни, но изключително ефективни тренировъчни уреди, които трябва да са част от всяка домашна фитнес зала. Те ще ви помогнат ефективно да упражнявате горната част на тялото, като използвате собственото си тегло. Лостът за набиране ще ви помогне да укрепите главно корема, мускулите на гърдите, ръцете и гърба. Набиранията/Изтеглянията обикновено се считат за най-добрия начин да укрепите мускулите на гърба, без да се налага редовно да се ходи на фитнес. Но още по-голямо предимство на лостовете за набиране, че те могат да бъдат монтирани почти навсякъде - по тавани, стени, шведски стени или на врата - затова са подходящи за малки апартаменти и други помещения с ограничен капацитет. Нещо повече, повечето модели са много достъпни, така че не се колебайте и изберете с нас лост за набиране. Няма да съжалявате!

What Type of Pull-Up Bar to Choose?

Преди да закупите лост за набиране, помислете внимателно къде искате да го монтирате. Измерете и използвайте данните, за да изберете правилния продукт за вас. Ако обмисляте да закупите лост за монтиране на врата и Вашата врата е с дървена каса, имайте предвид риска от повреда на вратата. В такива случаи е по-добре да се ползва стена и лостът за набиране да се монтира на стената. Ако имате шведска стена в къщи, може да си закупите лост за шведска стена. Въпреки това, не забравяйте да измерите диаметъра на напречната греда, за да прецените дали е подходящ за Вашата шведска стена. Други важни характеристики са товароносимост, качеството на материала и производството (най-често се препоръчват стоманени лостове с неплъзгаща повърхност).

Както бе посочено по-горе, изборът на лост за набиране зависи основно от това къде искате да го поставите. В съответствие с това, ние ги разделяме на лостове за врата, лостове за шведски стени, лостове за таван и успоредки. Успоредките осигуряват повече начини за трениране. Помислете внимателно коя опция е най-добрата за вас.


Лост за врата

Dveřní hrazdy

Лостове за врата са много практично оборудване за тонизиране на мускулите на горната част на тялото. Тези лостове за набиране са или телескопични, или могат да бъдат окачени на вратата. Вие решавате кое отговаря на вашите нужди по-добре. Някои лостове за врата се доставят с допълнителни аксесоари, като гумени дръжки или предпазители, за да се предотврати разхлабването на шината. Освен укрепване на горната част на тялото, вие също тренирате и тонизирате мускулите на гърба, което в дългосрочен план ще ви помогне да намалите болките в гърба. Можете да се съсредоточите върху различни мускулни групи, като промените разстоянието между ръцете си, когато държите лоста.

Лостовете за врата се монтират бързо и лесно и се свалят бързо и лесно. Това е предимство, особено ако нямате много място у дома или по някаква причина не можете да пробиете дупки в стената си. Ако имате дървени рамки, не се препоръчва използването на телескопичен лост за изтегляне, за да се избегнат повреди.

Предимства: няма нужда от пробиване, спестява място, проста инсталация, може да бъде прикрепена към горната и долната част на касата на вратата.
Недостатъци: неправилното закрепване на телескопичния лост може да доведе до повреда, ако имате дървени врати.

Повече информация за лостовете за врата може да намерите >>тук<<.

Лостове за стена

Лостове за стена  са прикрепени с винтове и точно като лостовете за врата, позволяват да укрепите гърба, ръцете и гръдните мускули. При избирането на стените, трябва да се обърне внимание на разстоянието между ръкохватките, както и тяхната ширина. Изберете лост за стена с параметри, които най-много ще отговарят на вашите нужди. Някои лостове за стени имат множество ъгли и разстояния. Помислете и за това какви мускулни групи искате да укрепите. Лостовете за стена обикновено са устойчиви и са с по- висока товароносимост от лостовете за врата. Височината на лостовете за стена зависи изцяло от вас, така че можете да я настроите напълно според вашите нужди. Обърнете внимание, ако винтовете и болтовете са включени в опаковката на лостът за стена.

В тази категория ще намерите и лостове, които могат да бъдат окачени към шведски стени. Тези лостове не трябва да се закрепват с винтове. Всичко, което трябва да направите, е да ги поставите на шведските стени, или в горната, или в долната част. Не забравяйте да измерите диаметъра на напречната греда, за да се уверите, че лостът ви ще се побере.

Предимства: регулируема височина, не заема твърде много място, различни видове ръкохватки.
Недостатъци: след като го монтирате, не можете да промените позицията отново.

Повече информация за лостовете за стена ще откриете >>тук<<.


Лостове за таван

Stropní hrazdaЛостове за таван е лост, който можете да използвате, ако таваните ви са достатъчно високи. Това голямо фитнес оборудване трябва да бъде здраво прикрепено, за да се избегнат ненужни злополуки или наранявания. Когато не го използвате, можете да окачите боксови чували или мултитренажори. Както и при другите лостове, с правилно монтиран лост за таван, можете да укрепите ръцете и коремните и гръбните мускули. Ако искате да имате прав и широк гръб и силен гръден кош, редовната тренировка с лост за таван е правилният начин да го направите. Тези лостове за таван могат да имат няколко вида ръкохватки, което ще направи тренировката ви по-предизвикателна. За да закрепите планката към тавана, ще се нуждаете от бормашина и дюбели.

Предимства: може да се постави почти навсякъде, можете да го използвате за окачване на боксов чувал или система за окачване, по-висока товароносимост.
Недостатъци: по-трудно сглобяване.

Повече информация за лостовете за таван можете да намерите >>тук<<.


Тренировъчни станции

Volně stojící hrazdaТренировъчните станции са със здрава рамка, която ще ви помогне ефективно да укрепите цялото си тяло (разнообразието от упражнения зависи от конкретния модел - тип, брой ръкохватки и др.). Тренировъчните станции са достатъчно стабилни, без да са прикрепени към повърхността. Този вид ви позволява да правите лицеви опори и други упражнения, като използвате собственото си тегло. Много модели също имат подплатена облегалка и пяна за по-голям комфорт по време на тренировка. Някои видове тренировъчни станции заемат повече място, отколкото лостовете за стена и за врата - затова трябва внимателно да обмислите къде да ги поставите. Препоръчително е заедно с тренировъчните станции да използвате защитна подложка.

Предимства: повече възможности за упражнения, ръкохватки, някои модели са с удобна облегалка.
Недостатъци: По-сложни за презместване.

Повече информация за тренировъчните станции ще откриете >>тук<<.

Успоредки

BradlaУспоредки със сигурност са ви познати като гимнастическо оборудване, но със сигурност не трябва да се използват само от професионални спортисти. Както подсказва името, те са два паралелни лоста, разположени успоредно един на друг на определено разстояние. В зависимост от типа, някои барове са свързани помежду си, а други не. Ако не искате да купувате свободностоящи успоредни решетки или нямате достатъчно място за тях, можете да използвате успоредни решетки, които са прикрепени към стената или по-малки многофункционални барове, които са лесни за носене от едно място на друго. Паралелните пръти, свързани помежду си, имат по-здрава рамка и поради това имат по-голяма тежест. Обучението на паралелните пръти ви осигурява широк спектър от упражнения, които укрепват различни части на тялото ви и подобряват координацията ви. Паралелните барове са подходящи и за фитнес упражнения на открито, което днес се е превърнало в огромна тенденция (някои хора дори използват барове за катерене на детски площадки за тази цел). Ако възнамерявате да използвате паралелните пръти на закрито, препоръчително е да се постави защитна подложка.

Предимства: ефективно упражняване на горната част на тялото, подобряване на координацията и издръжливостта.
Недостатъци: по-стабилните модели са по-скъпи и се нуждаят от по-голямо пространство.

Повече информация за успоредките ще откриете >>тук<<.

И какъв лост ще изберете Вие?


Свързани статии

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция