Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Как да оборудвате домашна фитнес зала

За много от нас домашния фитнес е най-доброто решение за поддържане на добра форма. Търговските фитнес зали определено не са за всеки. Те могат да бъдат пълни с хора, трудно достъпни или твърде скъпи. Понякога оборудването може дори да не ви подхожда! А някои хора просто не искат да тренират и да има други хора около тях.
Това са основателни причини да си направите домашна фитнес стая! Можете да изберете оборудването само според вашите изисквания и да тренирате там, когато имате свободно време.

Как да оборудвате домашна фитнес зала
Как да оборудвате домашна фитнес зала

Първо решете какво точно искате

Концепцията за домашен фитнес може да означава нещо напълно различно за всеки от нас. Някои имат късмета да имат цяла стая, която да могат да преустроят в мечтания домашен фитнес клуб. За други е достатъчен специално отделен ъгъл в апартамента. Но това, което ще ви трябва при всички случаи, е качествено фитнес оборудване, с което можете да тренирате безопасно, колкото ви е необходимо.

Класически или кардио фитнес

Най-голямото предимство на вашата собствена фитнес зала е, че можете да я оборудвате точно така, както искате! Някои ще се задоволят с пълен набор от тежести, стойка и лежанка, други ще се нуждаят само от фитнес подложка и няколко помощни средства за укрепване на тялото. Предлагаме различни тренажори и специализирани фитнес уреди, лостове за стена и врата или дори трамплини.

Предпочитате повече кардио или силови тренировки? Харесвате йога или правите фитнес упражнения? Или може би смесица от всички? Окончателният избор на оборудване зависи главно от това как искате да подходите към тренировките у дома и каква е вашата крайна цел. Всеки от нас има малко по-различна представа за това как изглежда тренировката в домашни условия, така че не се страхувайте да импровизирате!

ИЗПОЛЗВАНЕ НА СОБСТВЕНО СИ ТЕГЛО

икономично и ефективно решение

Ефективен начин за трениране в домашни условия е да тренирате със собственото си тегло. Тренажорите, които ще ви трябват, са компактни, леки и многофункционални. Вземете например мултитренажори с окачване към шведска стена, които може да закачате на таван или на врата - има безброй упражнения, които могат да се изпълняват с тях, ангажирайки цялото тяло. Предлагаме и широка гама експандери с различно съпротивление или балансиращи подложки за трениране на баланс и укрепване на мускулите. Препоръчваме и шведски стени - те са чудесно средство за упражнения за деца и възрастни!

Ако се опитвате да се фокусирате върху определена част, като корема, определено ще изберете от специалните уреди за домашна фитнес зала в нашият онлайн магазин.

ФИТНЕС
останете физически силни и жизнени
 

По време на фитнес тренировки не можете да минете без дъмбели за една ръка, независимо дали са класически или пудовки. Те могат да се използват по двойки или поотделно, а тренировката с тях укрепва предимно ръцете и мускулите на гърба.

Ако вие искате да поддържате елегантна фигура и да сте във добра физическа форма, то определено си струва да закупите тренажор. За трениране на всички мускулни групи и отслабване, препоръчваме велоергометри или кростренажори - те не натоварват ставите и с тях ще изгаряте калории. Гребните тренажори също са отличен избор, с който ще укрепите цялото тяло и същевременно ще укрепите гърба си!

За фокусиране върху горната половина на тялото и подобряване на цялостната физика, домашни мултифункционални уреди или тренировъчни успоредки са отличен избор. Кулите за тренировки с тежести обикновено предлагат няколко тренировъчни станции, включително скрипец с регулируемо натоварване. Ако нямате място за фитнес гладиатори, можете да си купите лостове за стена, врата или успоредки. Препоръчаме и любимите ви шведски стени.

Ако се опитвате да се фокусирате върху определена част, като корема, определено ще изберете от специализирани фитнес уреди за трениране в домашни условия в нашия онлайн магазин.

КАРДИО

калориите нямат шанс

При кардио тренировките целта ви е една - да държите пулса в целевата зона! Интензивните тренировки ще ви помогнат с това, особено домашните тренажори като бягащи пътеки или спининг байкове. Помислете и за гребни тренажори. Специално предложение са уникалните AirBike велоергометри, които използват въздушно съпротивление за да променят натоварването.

Ако искате да тренирате и да поддържате сърдечния пулс в целевата зона, изберете ергометър - тренажор с програма HRC. Трвнажорът следи сърдечния пулс и автоматично регулира натоварването, за да запази оптималната зона на сърдечен ритъм при тренировка.

Но не разчитайте само на съвременните технологии. Дори едно въже за скачане може да се равнява по ефективност на тренировка с кардио тренажор. Да не забравяме любимите си степери! Те симулират ходене и с интензивни тренировки ще изгаряте ефективно калориите. Степерите са уреди, които не натоварват ставите.

Ако търсите малко по-забавен начин да тренирате, можете да опитате и по-малки фитнес трамплини. Гарантирано ще се забавлявате много с цялото семейство!
 

УКРЕПВАНЕ

укрепване и развиване на физическата сила
 

Тук се доближаваме до типичните фитнес зали - оборудване за укрепване на тялото, тежести, гири. Така че, ако ще качвате маса, пълен комплект дъмбели е добър вариант, защото с нарастваща физическа сила ще можете да вдигате все повече и повече тежести (дъмбели). Но е важно да имате безопасно място за съхранение на гирите, затова е добре да си купите фитнес стойка.

Разполагаме и с фитнес лежанки - или като допълнение към комплекта щанга, или като отделен уред. Понякога лежанките са с регулируема облегалка - възможност за повече разнообразни упражнения. Ако тренирате на мултифункционална лежанка, ще ви е необходим комплект лост с тежести.

Също така си струва да помислите дали някой от специализираните домашни фитнес уреди ще бъде полезен за вашия дом. Ще можете да тренирате различни мускулни групи.

Интересна алтернатива на дъмбелите са тренировъчните торби с различни пълнежи. Движението с тях е естествено и броят на упражненията е разнообразен. Да не забравяме за бустер въжеталостове за стена и врата/успоредки или разнообразните медицински топки.

Допълнителни съвети

☑️ БОЙНИ ИЗКУСТВА И БОКС | Ако се занимавате с бойни изкуства и бокс, определено можете да организирате страхотен тренировъчен кът у дома. Висящите боксови чували могат да бъдат окачени на тавана. Не забравяйте за ръкавици или боксови бинтове по време на тренировка.

☑️ ВНИМАНИЕ КЪМ ИНТЕРИОРА | Някои съоръжения са много тежки и понякога могат да повредят пода. Затова препоръчваме да инвестирате във предпазни настилки, които ще защитят надеждно вашия под. 

☑️ ИЗПОЛЗВАЙТЕ СМАРТ УСТРОЙСТВА | Днес смарт електрониката помага навсякъде и спортът не прави изключение. Смарт часовник, сдвоен с мобилен телефон, следи сърдечния ритъм и записва важна информация за хода на упражненията. Проследявайки резултатите си, разработвате цялостен план за тренировка.

☑️ ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ВАШЕТО ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ | Стартирайте с йога! Различни йога блокове и цилиндри могат да ви помогнат в самото начало. Те са компактни, а тренировката с тях е много ефективна!

☑️ НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ПОЧИВАТЕ | Разбира се, редовното трениране включва и правилно възстановяване. Тук-там се случва мускул да се разтегне, така че е добре да имате бинтове и протектори, за да не натоварвате прекалено много увредената област.

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция