Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Как да изберете експандер

Експандерите са многофункционални и достъпни аксесоари за обучение за укрепване и разтягане на мускулите у дома, във фитнес зала, на открито или по време на пилатес или йога упражнения. Ние предлагаме широка гама от резистентни ленти и затова искаме да ви дадем няколко инструкции как да разграничите многото различни видове.

Как експандерът ще Ви помогне да тренирате ?

Експандерите ще ви помогнат ефективно да укрепите цялото си тяло - мускулите на гърба, мускулите около ставите и големи мускулни групи. Те могат да се използват и за разтягане или рехабилитация.

Тези семпли, но ефективни аксесоари винаги ще ви помогнат да подобрите здравословното си състояние и физика, независимо от Вашата възраст. Експандерите или тренировъчните ластици се използват от тийнейджъри, професионални спортисти, хора работещи в офис и дори възрастни. Тренировъчните ластици могат да разнообразят Вашия комплекс от упражнения.

Основни предимства при тренирането с експандери

Експандерите могат да служат като заместител на гири и някои тренажори. Те са леки, лесни за съхранение, евтини и най-вече безопасни. Можете да изградите своя собствена колекция от тренировъчни ластици и да ги използвате взаимозаменяемо, както смятате за подходящо. По този начин тренировката ви ще бъде по-разнообразна и ще постигнете по-добри резултати.

Основни категории

Гумени експандери

Гумените експандери са най-често използваните. Те се различават по форма, сила на съпротивление, гъвкавост и начин на захващане - те могат да са с ръкохватка или не (можете да ги обвиете около китките).

Избирайте между 6 вида гумени експандери:

  • Популярният регулируем гумен експандер се състои от 3 гумени ленти, 7 различни нива на съпротивление (4,5 - 20,3 кг) и калъф, така че лесно можете да носите и съхранявате целия комплект. Той е идеален за трениране на раменете, ръцете, гърдите и гърба. Неговите 2 меки ръкохватки са лесни за свързване към гумените ленти. Както казва един от нашите клиенти: „Вероятно с това можете да упражните част от тялото си. Просто трябва да си изобретателен."
  • Друг фаворит е устойчивата силиконова лента с ръкохватки. Размерите й са: дължина 70 см и широчина 15 см. Можете да я използвате както на открито, така и на закрито, за да упражнявате предимно краката и ръцете си. Силата на съпротивлението на лентата е белязана от нейния цвят.
  • Има голям избор от гумени ленти. Лентите се различават по своята твърдост и са идеален аксесоар за лежанки, упражнения за мъртва тяга и клекове. Използват се за ефективно разтягане. Постоянното затягане и разхлабване на лентата увеличава или намалява съпротивлението, което помага за коригиране на мускулната координация или рехабилитация след нараняване. Отделните ленти варират по широчина и са устойчиви на пот и влага.
  • Специална гумена лента за тези, които обичат йога, силова йога и пилатес. Тя е разделена на 8 части, всички с постепенно по-висока съпротива. Предлага 14 вида упражнения.
  • Тренажорът с експандери, изработен от силикон, е подходящ предимно за разтягане преди и след тренировка. Загрейте предварително мускулите си, за да предотвратите потенциално нараняване. Отново, силата на съпротивлението е маркирана с цвета на лентата.
  • Можете да получите гумен експандер с кука със закопчалка. Друга възможност е лентата да бъде направена според вашите спецификации (цена за 1 м). Формата ще е или плоска или обла. Освен това можете да си купите ръкохватки за по-удобно упражняване.

Йога експандер

Специален йога експандер, изработен от акрил, има пластмасова катарама за регулиране на дължината. Тя ще ви помогне с по-трудните позиции за упражнения - например да докоснете пръстите на краката си. Памучната йога лента е подходяща за разтягане при трениране на асани и може да се използва дори за Пилатес упражнения.

Пружинен тренажор

Класически пружинен тренажор с 5 стоманени пружини за регулиране на съпротивлението за упражняване на вашите бицепси и гръдни мускули. Старите тренировъчни асесоари отново набират популярност - не е чудно, тъй като те са били тествани от поколения.

Тренировъчни ленти

Тренировъчните ленти ще ви помогнат да започнете упражнения за отслабване във Вашия дом. Лесно се поставят на рамката на вратата. Комплектът включва 2 ленти за крака и 2 ленти за ръка (изработени от текстилно въже). Всяка двойка ленти е свързана с макара, която ви позволява да упражнявате една част от тялото си, използвайки теглото на друга, т.е. използвайки теглото на краката си, за да тренирате ръцете си и обратно.

Други експандери и тренировъчни ленти

Други експандери и тренировъчни ленти включват многофункционална макара с безопасно захващане и 3 възможности за регулиране на натоварването, пилатес пръстени или тренировъчни въжета, за да ви подготвят за спортове, които изискват стегнати коремни мускули. Лекият и сгъваем лост за упражнения с издръжливи гумени ръкохватки ще ви помогне да тренирате цялото си тяло. Можете също да изберете набор от 3 гумени съпротивителни ленти или забавен многоцветен тренажор на Morpo.

Комплект за фитнес с експандери

Практичен фитнес комплект за подобряване на физическата ви активност. Комплектът е подходящ за ползване както на открито, така и на закрито. Състои се от комплект от два експандера (класически и за пилатес, и двете са изработени от TPR каучук), два тренажора за пръсти на ръката, въже за скачане и спортна торба с цип и дръжка.

Изберете Вашия експандер

Експандерите и подобни аксесоари ще ви помогнат да укрепите тялото си и да подобрите физическата си активност с лекота. Използвайте ги у дома, в градината, в парка, във фитнеса или някъде другаде.
Както разбирате, изборът е наистина огромен. Сигурни сме, че ще намерите подходящият тренировъчен ластик не само за себе си, но и за вашите приятели и семейство, като подарък

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция