Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Как да изберете лост за стена

Лостът за изтегляне е най-лесният, но най-ефективен инструмент за трениране на горната половина на тялото, особено мускулите на гърба. В зависимост от опциите за захващане на определен видове лостове, можете да се фокусирате върху различни мускулни групи. Тъй като те са прикрепени с винтове, лостовете за стена са с по- голяма товароносимост, отколкото лостовете за врата. Друго предимство е, че можете да поставите лоста на височена, която е най-идеалната за вас.

За да закрепите лостът към стената, ще ви трябва пробивен инструмент и дюбели. Уверете се, че прикрепяте лоста към стена със здрава структура. Ако сте решили да си купите лост за стена, но не знаете как да избирате между различните модели, не се притеснявайте. Това ръководство е създадено именно по тази причина - да ви преведе през процеса и да се уверите, че знаете върху какво да се фокусирате.

Каква е перфектната товароносимост?

Лостът за стена трябва да бъде с достатъчно здрава конструкция, за да може да оттговаря на показанията на производителя за товароносимост. В повечето случай, това не е проблем, защото лостовете са здраво прикрепени към стената. Въпреки това, ако искате да включите дъмбели или пудовки в тренировката си, определено трябва да предвидите теглото, за да се съобразите с товароносимостта на лоста.

Височина и разстояние

Основното предимство на лостовете за стена е, че те могат да бъдат прикрепени точно на височината, от която се нуждаете. Това означава, че трябва да поставите лостът на височина, която Ви позволява удобно да достигате до него и да тренирате, без да огъвате коленете си (което може да е проблем за по-високите хора, когато тренират с лост врата). След като лентата е прикрепена, тя не може да бъде преместена допълнително. Ето защо тя е най-подходяща само за лично обучение. Лостът трябва да бъде монтиран, така че да не сте ограничени по никакъв начин.

Какво е предназначението на лостовете за стена?

Лостовете за стена предлагат различни опции за трениране. От вас зависи да избирате от наличните опции. Ако искате също да тонизирате труднодостъпните мускули, уверете се, че сте избрали лост за изтегляне със странични ръкохватки.

Лостове за шведски стени

В категорията, посветена на стените за окачване на стената, ще откриете и лостове за шведски стени. Ако не искате да пробивате дупки в стената си, това е чудесна алтернатива за вас. Лостовете могат да бъдат прикрепени както към горната, така и към долната част на шведската стена, което значително разширява обхвата на упражненията. Просто не забравяйте да измерите ширината на шведската стена, за да се уверите, че лостът ще се побере.

Сега със сигурност знаете какъв лост за стена да избрете

Свързани категории


Свързани статии

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция