Начало > Нуждаете се от съвет? > Как да изберете лост за врата

Как да изберете лост за врата

Набиранията се считат за най-добрия начин за укрепване на горната половина на тялото и по този начин да тонизирате мускулите на гърба. Движенията са много естествени, защото използвате собственото си тегло като съпротива. Лостовете за врата Ви позволяват да тренирате изтегляния/ набирания, въпреки че нямате достатъчно място вкъщи. Предимството е, че лостът може бързо да бъде премахнат, за да не Ви пречи. Този вид лостове са перфектен избор, ако по някаква причина не можете да пробиете стените в дома си и да прикрепите лоста към стената или тавана. Ето защо, лостовете за врата са идеалния избор, ако живеете в малък апартамент или в общежитие.

Ако сте решили да си купите лост за врата, но не сте сигурни какъв тип да изберете, вие сте на правилното място. В това ръководство ще научите за най-важните аспекти, които трябва да вземете под внимание при избир на лост за врата, както и за какво да внимавате.

Мерете два пъти...

Най-важното е да разберете кои лостове ще се вместят във вашата каса. Ако имате стандартни врати у дома (70 - 80 см), този избор трябва да бъде доста ясен. Внимателно измерете ширината на вратата (най-добре е да измерите ширината на самата врата, а не свободното пространство между касата). Измерете и широчината на вратата - в някои по-стари къщи вратите са по-широки от обикновено. В описанието на всеки продукт се дава информация за размерите му.

Ако искате да закупите лост за врата с ръкохватки, който се простира по ширината на вратата, се уверете, че в близост няма нищо, което да ви пречи (стени, мебели).

Товароносимост на лоста за врата

Товароносимостта, разбира се, е важен аспект при избора на лост. Лостовете за врата са с по-ниска товароносимост, отколкото лостовете за стена и за врата. При никакви обстоятелства не превишавайте товароносимостта, определена от производителя. Може да паднете и да се нараните.

Накрая, изберете лостът, който е най- подходящ

В зависимост от начина на закрепване, лостовете за врата се категоризират още като телескопични и самоносещи:

  • Телескопични лостове за врата - телескопичния за изтегляне е елегантен избор. Той може да бъде прикрепена към вратата ви по два начина - двата държача са прикрепени към всяка страна на касата и след това се поставя шина или телескопично удължавате лостът, докато той бъде здраво закрепена между рамката. Този тип лост предлага само два варианта на захват, но ако искате да направите само изтегляне и не искате да харчите прекалено много, този телескопичен лост е идеалният избор за вас.

  • Лостовете за набиране - не се налага да бъде фиксиран. Поставяш лостът за набиране на гърба на касата и тежестта на тялото ти действа като лостов механизъм, запазвайки лоста на място, докато се притиска към вратата в двете посоки. След като приключите с упражненията, просто го махнете от вратата си и го поставете на място, където няма да пречи. В сравнение с телескопичния лост, този вид предлага повече варианти на захват и следователно ви позволява да упражнявате по-широк кръг от мускули. При лостовете за врата е важно да се спазват изискванията за ширината на вратата и товароносимост, определени от производителя, в противен случай могат да настъпят наранявания.

Изберете лостът, който е подходящ за Вашите нужди