Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Защо Nordic Walking е толкова ефективно

Каква е магията на Скандинавското ходене. Защо Скандинавското ходене е толкова по-ефективно от обикновеното ходене? По-добро ли е Нордичното ходене от Джогинга?

При Скандинавското ходене ангажирате повече мускули, изгаряте повече калории

При Скандинавското ходене използвате 90% от мускулите си. По време на нормално ходене използвате само долните крайници и частично торса. Основната разлика е, че при Nordic Walking вие също използвате ръцете си, за да свържете практически цялата си горна част на тялото. Ако използвате правилната техника, когато ходите със щеки за Скандинавско ходене, почти без усилия ще умножите ефекта от редовното ходене. Правилното успоредно движение на краката и ръцете ангажира 600 мускула, което представлява 90% от всички мускули в тялото ви. В същото време не натоварвате сърцето. Можете да изгорите до 400 калории на час по този начин.

Скандинавското ходене е здраве

Северното ходене има много положителни ефекти върху човешкото здраве:
  1. Използването на щеки намалява натоварването на бедрата, коленете и глезените. Скандинавското ходене се отразява благоприятно на хора със ставни проблеми. Ето защо Nordic Walking често се използва като рехабилитационен или дори терапевтичен метод.
  2. Северното ходене със щеки не само укрепва лумбалните мускули, но и гърба, шията и рамото, като по този начин подобрява правилната стойка. След това облекчава и премахва болката в гърба.
  3. Участието на горната част на тялото подобрява кръвообращението.
  4. Когато използвате щеки, напрежението и отпускането на мускулите на ръцете и раменете се променят постоянно, като по този начин се подобрява кръвообращението в горната част на тялото.
  5. Благодарение на опората за ръката, Nordic Walking намалява опасността от нараняване, подхлъзване, навяхвания и падания.
  6. Препоръчваме щеки за Скандинавско ходене.

Свързани статии

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция