Начало > Нуждаете се от съвет? > Как да изберете оборудване за фитнес на открито

Как да изберете оборудване за фитнес на открито

Фитнесът или тренировката на открито добиват все по-голяма популярност сред хора от всички възрасти. Можете просто да правите леки стречинг и упражнения за сила, или да опитате по-интензивни тренировки,  насочени към подобряване на физическата подготовка и отслабване.

Какво точно включва фитнесът на открито ?

Предимството на фитнеса на открито е, че можете да създадете своя собствена нискобюджетна фитнес зала, където и да искате - в двора, в парка, на ваканционно селище или в командировка. Тренировката на открито подобрява самочувствието и физическото здраве.

Разполагаме с широка гама фитнес оборудване: мултитренажорифитнес въжетаекспандеримедицински топкитренажори за баланс. В тази статия ще Ви запознаем с всяка категория и ще Ви помогнем с избора.

Аксесоари и тренажори за баланс

Аксесоарите и тренажорите за баланс ще ви помогнат ефективно да упражните цялото си тяло. Използвате собственото си тегло, което позволява да натоварвате равномерно мускулите си, дори и най-дълбоките. Аксесоарите и тренажорите за баланс ви позволяват да изгаряте мазнините по-бързо, да отслабнете и да укрепите фигурата си. Можете да избирате от тренажори за балансвъртящи дискове и дори специални аксесоари за баланс за деца (скачащи топки, играчки с двигателни умения) или йога аксесоари (топка, цилиндър, блок и др.). Някои принадлежности за баланс включват цифрови броячи на упражненията, ръкохватки за по-ефективна тренировка или масажни точки, които стимулират краката ви. Повечето от тези продукти са достатъчно устойчиви на механични повреди, за да се използват навън за фитнес на открито.

Фитнес постелки

Фитнес постелките ще ви мотивират да тренирате и да подобрите ефекта на вашата тренировка. Фитнес постелките са изработени от различни материали и в разнообразни цветове. Има постелки, подходящи за всякакви упражнения, или специални постелки за йога или аеробни упражнения. Много от тях могат да се използват и като спални постелки, ако отидете на къмпинг, така че всъщност получавате 2in1 продукт. Тези фитнес постелки са водоустойчиви, предлагат изолация и ще влязат в употреба през цялата година.

Фитнес трамплини

Фитнес батутите са чудесно оборудване, което ще ви помогне да упражните цялото си тяло и да подобрите координацията. Скачането на чист въздух придава още по-голяма интензивност на упражненията и стимулира лимфната система. Най-търсени са фитнес батутите с компютър и ръкохватки, с диаметър 90 - 140 см и товароносимост 100 - 110 кг.

Лостове и успоредки

Успоредките предлагат разнообразни възможности за трениране на открито.

Дъмбели

Дъмбелите са основен аксесоар за всеки спортуващ. Днес, дъмбелите се изработват от качествени материали и са с различни модерни дизайни, цветове и тежести, достъпни за добри цени. Можете да избирате между регулируеми, многофункционални и гири за аеробика. Предлагаме и неопренови пудовки с ергономична ръкохватка и пълнеж от пясък. Най- популярни са регулируемите винилови дъмбели с дискови тежести от 2 кг, 1 кг и 0.5 кг.

Спортно и термо облекло

Спортнто и термо облекло са важна част от фитнеса на открито. Тъй като стимулира кръвообращението на правилните места, то значително подобрява регенерацията или рехабилитацията след тренировка, което ви помага да стегнете фигурата по-бързо. Предлагаме различни видове спортно и термо облекло. 

Аксесоари за силови тренировки

Те не са предназначени само за тренировки и разтягане, но могат да бъдат използвани и за упражнения за баланс, аеробика и гимнастика. Те са популярни поради тяхната лекота на употреба, ниска цена и висока ефективност, както на закрито, така и на открито. Можете да упражните цялото си тяло или просто да се съсредоточите върху една част от него. Най-популярни са експандерите (особено гумените), тежестите за ръце и крака, балансните аксесоари, медицинските топки, тренировъчните колела и окачващите системи. Многофункционалните тренажори с окачване тежат само 850 г, позволяват ви да тренирате, като използвате собственото си тегло, а лентите могат лесно да се прикачат, например към дърво.

Спортни часовници

Спортните часовници са идеални за измерване на честотата на пулса, което е важно да се знае, когато се опитвате да отслабнете. Те работят най-ефективно в комплект с гръден колан, който им позволява да наблюдават сърдечния ритъм и преброяват изгорените калории. Тези данни се използват, за да следят пулс, калории, време.

Фитнес тренировка

Фитнес тренировката е нещо революционно. Тя обединява гимнастика със скорост и тренировка, за да подобри физическата ви сила. Не се нуждаете от уреди за тренировка, които обикновено се ползват във фитнес залата - имате нужда само от собственото си тегло. Тренировките ще ви помогнат да постигнете по-добра физическа форма. Можете да избирате между силови клетки, топки, дискове, въжета, тежести и други аксесоари. И какво оборудване е най-търсено в наши дни? Определено експандерите и мултитренажорите с окачване.

Мултитренажори с окачване

Системите с окачване, които ви помагат да тренирате със собственото си тегло, са популярно външно фитнес оборудване. Благодарение на специалните упражнения с мултитренажорите с окачване, вие бързо ще укрепите тялото си. Този компактен аксесоар не тежи нито един килограм (но е с товароносимост до 150 кг). Можете наистина да го вземете навсякъде и да тренирате на открито. Може да се прикрепи например към дърво. Гимнастическите халки също са актуални. С товароносимост до 200 кг, те често се използват за CrossFit тренировки.