Начало > Нуждаете се от съвет? > Фитнес съвети за здрав гръб

Фитнес съвети за здрав гръб

Болките в гърба са основен проблем на съвременния човек. До една трета от посещенията при общопрактикуващи лекари се дължат на болки в гърба, поради заседналия начин на живот и лошите стереотипи.

Решението е трениране в домашни условия. Упражнения за гръбначен стълб, укрепване на мускулите на гърба и кръста.

Следващата стъпка да си помогнете е като използвате собственото си телесно тегло и необходимите уреди за тези тренировки. Най-забавните са гимнастическата топка, мултитренажорът или тренажорите за баланс. За кратко време ще укрепите мускулите на гърба и ще подобрите активния си начин на живот.
 


Най- добрите уреди за трениране на гръб

Разполагаме с уреди за трениране на гръб, произведени в съответствие с най-строгите стандарти за качество и безопасност. Имате болки в гърба? В този случай със сигурност ще харесате гребния тренажор! Доказано ефективни също са инверсните лежанки, уреди за трениране на корем или рамена. Прочетете следната информация за основните уреди:
Гребни тренажори - фитнес уред, фокусиран особено върху трениране на гръб и ръце. Самите потребители го наричат най-забавния кардио уред. Симулирайки гребане, Вие укрепвате горната и долната половина на тялото, особено мускулите на гърба. Гребният тренажор е кардио уред, който ще ви осигури голяма физическа подготовка и ще укрепи мускулите на ръцете и краката Ви.
Инверсни лежанки - перфектни за релаксиране на мускулите. Облекчават болките в гърба.

Как да използвате други фитнес уреди и помощни средства

Разполагаме с много други уреди и тренажори. В началото е важно да си поставите цел: дали искате да укрепите гърба и стомаха, като цяло, за да отслабнете или да тренирате крака и бедра. Вземете под внимание нуждите на другите членове на семейството, свободно място в дома и бюджет. В следващия кратък преглед ще разберете какво помага с конкретни помощници:

  • Ab Lifter Easy – за укрепване и стягане на корем.
  • Бягащи пътеки – отслабване, стягане на мускулите на краката и бедрата
  • Велоергометри – укрепване на краката, подходящи за потребители със заседнал начин на живот
  • Спининг байкове, Степери – изцяло фокусирани върху трениране на краката
  • Кростренажори – отслабване, не натоварва ставите, с добро съотношение цена / производителност.
  • Вибро машини – ефективна топи мазнини на ханш, бедра и седалище.


 

Помощни средства и аксесоари 

Изборът на оборудване за аеробика ще Ви помогне да запазите физическата си активност и здравословен начин на живот. Може да се изненадате колко скоро ще спрете да се оплаквате от болки в гърба и ще бъдете много по-щастливи и енергични.