Начало > Нуждаете се от съвет? > Как да изберете лост за таван

Как да изберете лост за таван

Лостът за набиране е най-лесният, но най-ефективен инструмент за упражняване на горната половина на тялото, особено на гръбните мускули. Можете дори да избирате от няколко опции, в зависимост от това колко място имате вкъщи. Можете да монтирте лостът за набиране почти навсякъде - дори на тавана. Лостът за таван се монтира както лост за стена, но се предлагат по-разнообразни възможности за упражнения. С лост за таван, вие няма да бъдете ограничени от стени или рамки на врати, което означава, че ще бъдете по-свободни в движенията си. Можете също да използвате лоста за окачване на боксов чувал или ластици, експандери и мултитренажори, което го превръща в многофункционален аксесоар за вашия домашен фитнес.

За да прикрепите лоста към тавана, ще ви трябва пробивен инструмент и дюбели. Когато монтирате лоста, уверете се, че не пробивате в електрическа верига или повреждате конструкцията на тавана. Преди да започнете да тренирате, се уверете, че шината е здраво закрепена, за да се избегнат опасни падания и наранявания.

Ако искате да си купите лост за таван, но не сте сигурни как да изберете един, дойдохте на правилното място. В това ръководство ще се научите как да разграничавате отделните модели.

Първо се съобразете с товароносимостта

Лостовете за таван, обикновено са с най-високата товароносимост. Ето защо висококачествените лостове за таван трябва да имат значително по-голямо товароносимост от лостовете за стена или лостовете за врата. Всички лостове за таван inSPORTline имат товароносимост над 200 кг.

Как и къде да се монтира лостът за таван

Внимателно измерете мястото, където искате да поставите лостът за таван, за да се уверите, че имате достатъчно място, за да го монтирате. Планирайте точно къде да пробиете отвори и се уверете, че не пробивате в електрическа верига. Колкото повече винтове са необходими, толкова по-стабилно е закрепянето  на лоста и следователно ще бъде по-безопасен. Висококачественият лост за таван трябва да бъде монтиран с поне 6 крепежни елемента.

Помислете за височината

Лостът трябва да бъде разположен на такава височина, че лесно да достигнете до него и да започнете да тренирате. В същото време трябва да има достатъчно разстояние от тавана, така че можете да изпълнявате желаните упражнения, без да се налага да се притеснявате за главата си. Затова ви препоръчваме да закупите лост за таван с регулируема височина за различни типове тренировки и височини.

Какъв вид лост за таван ще избереш ?