Начало > Нуждаете се от съвет? > Как да изберете тренировъчни станции

Как да изберете тренировъчни станции

Ако искате да се съсредоточите върху укрепването на горната половина на тялото си, най-лесният и най-ефективен начин да постигнете това е да си купите лост. За да изберете продукт, който ще ви подхожда най-добре, е необходимо да имате предвид мястото, което имате на разположение у дома. Ако имате достатъчно място, не забравяйте да разгледате тренировъчните станции. Въпреки че те изискват повече пространство, отколкото другите лостове, те предлагат повече възможности за тренировка и други предимства. Ако имате нужда от лост с по-голяма товароносимост, но не искате да пробивате стените си, тренировъчните станции са перфектният избор.

Какво да очаквате от тренировъчните станции?

Отделните модели могат да варират в дизайна или броя на упражненията. Потребителите обикновено избират според конкретните налични опции за упражнения:

  • Регулиране на височината - тренировъчните станции определено имат най-добрите опции за регулиране на височината, спрямо всички видове лостове за набиране. Повечето тренировъчни станции ви позволяват да няколко височинни опции. Това е голямо предимство особено за по-високите хора, които обикновено имат проблеми с намирането на оптималната височина на лоста. За разлика от лостовете за стена, височината е регулируема, а тренировъчната станция може да се ползва от повече от един потребител.
  • Лостове, успоредки, подходящи за ползване на открито - те са изработени от антикорозионни материали и обикновено са част от модел на силови уреди, които предлагат допълнителни упражнения. Трябва да решите дали искате да използвате такива уреди само на открито, или планирате да ги преместите на закрито през зимните месеци. Ако е така, трябва да вземете предвид теглото на продукта и трудността да го преместите.
  • Фиксирани тренировъчни станции- тези уреди са устойчиви и трудни за местене. Към тях може да се причислят стойки за лицеви опори, успоредки и други.


Който и вид тренировъчна станция да изберете, препоръчително е да си закупите предпазни настилки.

Върху какво трябва да се фокусирате ?

Съществуват редица видове и модели. Това прави категоризирането на тренировъчните станции доста трудно. От друга страна, това означава, че можете да търсите лост за набиране според вашите специфични изисквания. В следващите точки сме събрали най-важните неща, които трябва да се вземат предвид при избора на Вашите тренировъчни станции.

Материал

Препоръчително е да се купуват главно изработени стоманени тренировъчни станции, тъй като те са най-здрави и стабилни. Въпреки това, техният недостатък е, че много трудно се преместват. По-леките и по-лесни за съхранение модели обикновено са направени от алуминий, което ги прави лесни за преместване, но изглеждат нестабилни.

Повечето тренировъчни станции имат подложка за гърба и предмишницата за по-добър комфорт при упражнения. Комфортът се допълва от неплъзгащите ръкохватки с пяна.

Здравина

Колкото висококачествен е материалът, толкова по-тежка е рамката и тренировъчната станция няма да се мести лесно. От друга страна, тренировъчните танции са по-стабилни, без да е необходимо да бъдат прикрепени към стената или пода. Ако искате да преместите тренировъчната станця или да я използвате навън през лятото, вероятно ще предпочетете по- лек модел.

Други тренировъчни станции

Потребителите обикновено не купуват тренировъчните станции само за набирания, но и защото предлагат различни опции за упражнения (често включват успоредки). Някои тренировъчни станции ще ви помогнат да упражните дори долната половина на тялото си и понякога могат да включват стойки за лицеви опори или коремни преси. Не забравяйте да помислите какво очаквате от тези продукти и какви упражнения предпочитате. Някои тренировъчни станции могат да бъдат разгънати в лежанки. Този тип енергийна кула е подходяща специално за потребители, които вече притежават оборудване за тренировка, което може да се комбинира с кула за захранване.

Товароносимост

Повечето тренировъчни станции са с висока товароносимост.

Височина на ръкохватките

Добре е да изберете тренировъчна станция с регулируема височина на ръкохватките.

Достатъчно пространство

Важно е да се осигури достатъчно разстояние между уреда и тавана. За тази цел внимателно измервайте всички разстояния и ги сравнявайте с размерите на избрания от вас продукт. Ето защо те са по-подходящи за домашни спортни зали и просторни зали.

Сега със сигурност ще изберете тренировъчната станция, която е най- подходяща за вас: