Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Как да изберете вибро машина

Как да изберете правилно вибро машина?

Когато избирате вибро машина (вибро платформа, vibrogym), най-важните критерии са:

  • вибро система
  • товароносимост
  • цена, зависеща от горните характеристики

Вибрациите могат да бъдат 3D, вертикални или комбинирани с две моторизирани платформи.

Вибро машини за употреба в домашни условия

За домашно ползване е достатъчна еднодвигателна вибро машина с мощност от 200 до 350 W и товароносимост до 120 кг.

Вибриращите платформи за домашно ползване обикновено са оборудвани с един двигател с мощност 200-350W. Разграничават се два основни вида вибрации - вертикални и триизмерни. Вертикалните вибрации работят върху така наречения принцип на въртене, така че страните да се движат нагоре и надолу. Вибрацията, наречена 3D, е комбинация от няколко посоки на вибрации, които създават 3D ефект, дъската не се разклаща, а вибрира напълно. Също така можем да срещнем комбинирана вибрация, която се състои от триизмерни и вертикални вибрации. В резултат на това повърхността вибрира с 3D вибрации. Идеалният избор са машините, предлагащи избор на няколко вибрации.
Устройствата имат различни вибрационни честоти (брой вибрации на секунда) и амплитуда (скорост на отклонение на вибрациите). Нормалният диапазон от стойности на вибрациите е 1 - 40 Hz и амплитуда 1-5 mm. Широката гама от функции, се предлага на по- висока цена.

Разгледайте препоръчаните от нас вибро машини за дома.

Вибро машини за фитнес клубове и масажни центрове

За по-взискателни клиенти и търговски центрове препоръчваме вибро машини с два двигателя, двойна вибрационна система и товароносимост 150 кг.

По-ефективните вибро машини обикновено имат два двигателя. Един от тях захранва хоризонталните вибрации, а другия вертикални вибрации. В повечето случаи вертикалните и хоризонталните вибрации могат да се използват едновременно и отделно.

Вибриращите машини обикновено имат компютър с няколко програми, включително ръчно управление. Също така може да има функция за наблюдение на честотата на сърдечната честота или измерване на процента на мазнините, както и редица други допълнителни функции.

Разгледайте нашите професионални вибро машини.

Лесна поддръжка и експлоатация

Вибро машини са лесни за поддръжка и не са големи консуматори на ток. Консумират енергия колкото телевизора. Управлението им е елементарно.

Вярваме, че нашето кратко ръководство ще ви помогне да изберете правилната вибрираща машина!

Екипът на inSPORTline

Допълнителна информация

История и развитие на вибро машините
Защо да тренираме с вибро машина

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция