Начало > Нуждаете се от съвет? > Как да изберете електрическа тротинетка

Как да изберете електрическа тротинетка

Търсите електрическа тротинетка и не знаете как да изберете правилната? Вие със сигурност не сте сами. В това ръководство ще научите за основните характеристики на електрическите тротинетки и как да изберете тази, която най-много ще отговаря на вашите нужди.
Електрическата тротинетка е много компактна и е подходящ за каране в градски условия. Тя е много лесна за управление и може да бъде прехвърлена навсякъде благодарение на сгъващата се конструкция. Електрическите скутери са все още новост на пазара, но със сигурност имат бъдеще като екологично превозно средство в по-големите градове. Те са перфектен избор за изминаване на кратки разстояния.

Предимства на електрическите скутери:

Удобно транспортно средство, особено в по-големите градове. Лесното управление и компактните размери го дефинират като полезно за придвижване на кратко разстояние.
Нов вид забавление - Е-тротинетката е не само практичен избор за пътуване в града, но и чудесен начин да прекарате свободното си време. Можете да я купите за себе си и за децата си, а цялото семейство със сигурност ще се наслади на много забавление.
Опазване на околната среда - както подсказва името, електрическите скутери се захранват от батерии. Батерията може лесно да се презареди в рамките на няколко часа и след това да се стартира заедно с троинетката. Действието е екологично и спомага за опазването на околната среда.
Сгъваема конструкция - електрическите скутери са проектирани да се сгъват бързо и лесно. Ако вече не искате да карате или искате да изтощите батерията, можете да я поставите и да вървите пеша.
Лесно управление - всеки може да кара тротинетка. Просто включете, стъпете и карайте. Съвременните електрически тротинетки са с ясен дисплей, лесен контрол на скоростта и ефективна спирачна систем.

Какво да търсите, когато избирате:

Ако сте решили да си купите електрически скутер, препоръчително е да изясните какво очаквате от новото си устройство. Обърнете внимание на дизайн, товароносимост, батерия, разстояние, максимална скорост.

ПРИЛОЖЕНИЯ

На първо място, фокусирайте се върху това как и колко често възнамерявате да използвате електрическата тротинетка. Ако имате нужда от надежден продукт, с който да пътувате редовно към работа или училище, препоръчително е да изберете по-усъвършенстван модел с по-голям капацитет на батерията и по-голяма мощност на двигателя. Но ако си купите скутер само за забавление, можете да избирате от по-ниска ценова категория.

РАМКА/ТОВАРОНОСИМОСТ

Капацитетът на електрическия скутер се определя от здравината на рамката. Всички електрически скутери могат да поемат теглото на възрастен, но някои са по-устойчиви от други. При нас можете да избирате между скутери с товароносимост от 100 до 120 кг.

Повечето електрически скутери са сгъваеми, което улеснява тяхното пренасяне. Все пак е добре да разберете колко лесно е да сгънете скутер и колко е трудно.

ПРОБЕГ/РАЗСТОЯНИЕ

Друг важен фактор при избора на електрически скутери е разстоянието, което може да измине с един заряд на батерията. Отделните модели електрически тротинетки са с различен пробег (в километри или минути). Така сравнете параметрите на всеки скутер и изберете модел от гамата, който най-добре отговаря на вашите нужди. 

БАТЕРИЯ

Капацитетът на батерията върви ръка за ръка с максималния обхват на електрически скутер. Обикновено той варира от 40 минути до няколко часа. Животът на батерията зависи от терена, стила на шофиране и теглото на водача. Можете да следите показанията за разход на батерията на дисплея на скутера. Като цяло, колкото по-голям е капацитетът на батерията (колкото повече има Ах), толкова по-дълго е разстоянето.

УПРАВЛЕНИЕ

Повечето електрически скутери се ускоряват и забавят с лост на кормилото. Броят на скоростите на отделните модели може да варира, но принципът остава най-вече същият. (Възможността за настройка на няколко скорости е особено полезна, когато децата управляват тротинетката). Ние продаваме модели с круиз контрол - възможност за задаване на скоростта, която скутерът трябва да поддържа по време на карането. Но има и електрически скутери със специалнао контролиране на скоростта, посредством жироскоп, чрез натискане на кормилото напред или издърпване към потребителя. Предимството на тази система е, че забавяте плавно и избягвате внезапното спиране.

СПИРАЧНА СИСТЕМА

Електрическата спирачна система на скутера може да има няколко решения. Често в задния калник има спирачка на протектора, която позволява на потребителя веднага да спре скутера. Понякога тя може да бъде допълнена с електрическа спирачка за по-плавно спиране. Освен това се използва класическата задна спирачка (барабан или диск), която се управлява от дръжката на кормилото. За модели с жироскопи, дръпнете кормилото към вас, за да забавите скоростта.

КОЛЕЛА

За електрически скутери обикновено ще срещнете два вида колела - електрически тротинетки с надуваеми гуми или електрически тротинетки с безкамерни гуми. При някои модели колелата могат да бъдат комбинирани, така че предната част да е надуваема и задната безкамерна. Колелата без вътрешни гуми са изработени от твърд материал, така че няма риск от пробиване по пътя. Те трябва да бъдат заменени, след износване. Надуваемите колела имат предимството да се адаптират към терена, по който карате, и по този начин по-добре да поемат ударите, причинени от неравни повърхности. Някои модели са проектирани с амортисьори.
Можете да избирате от няколко размера на колелата. Като цяло, по-големите колела са по-стабилни и по-добре преодоляват неравен терен.

ДВИГАТЕЛ

Двигателят на електрическата тротинетка е свързан към батерията, която я задвижва. Колкото по-мощен е двигателят, толкова по-висока е скоростта. Мощността на двигателя варира от 250 до 500 W. Моторите с по-голяма мощност са подходящи за по-тежки потребители или за придвижване по наклон нагоре. Електрическите скутери в нашата оферта са или с верижно задвижване, или задвижване на хъб мотор.

Цялата горепосочена информация би трябвало да улесни избора на нов електрически скутер, като ви дава пълна представа за това как трябва да изглежда идеалният модел за вас. Също така е препоръчително да се помисли за осветлението на тротинетката и нейните светлоотразителни елементи. Ако знаете, че ще карате тротинетката по здрач или при лоша видимост, не забравяйте тези важни моменти.
Предлагаме и специални аксесоари за избраните модели, с които можете да направите карането на електрически скутер още по-приятно. Така можете да монтирате седло на скутер или да прикрепите пътна чанта към ръкохватката, за да поставите необходимите консумативи за пътуване или по-малка покупка. Въпреки това, винаги проверявайте с кои модели тротинетки аксесоарът е съвместим.

ВНИМАНИЕ:

Винаги трябва да носите каска и протектори, докато карате електрически скутер.