Начало > Нуждаете се от съвет? > Велоергоматър или спининг байк

Велоергоматър или спининг байк

Каква е разликата между велоергометър и спининг байк? Кой от двата фитнес уреда да избера?

Много от нашите клиенти, които искат да получат кардио тренировка в домашни условия, си задават същите въпроси. Тук ще се опитаме да дадем ясен отговор.

Има няколко начина за симулиране на колоезденето. Можете да тренирате с велоергометър, спининг байк или тренажори за велосипеди (които се монтират към Вашия велосипед).

  • Велоергометрите са предназначени предимно за трениране в домашни условия, поддържане на физическата ви активност, укрепване на тялото и отслабване. Те не са подходящи за интензивно обучение на професионално ниво. Предимствата им са достъпните цени и широката гама от модели на пазара. Велоергометрите се категоризират според техния контрол на натоварването - ръчно контролирани и електронно контролирани ергометри. Научете повече като прочетете нашите категории.
  • Спининг байковете са проектирани така, че да симулират въртеливото движение при каране на колело. Спининг байковете са с много точни настройки на натоварването, здрава конструкция, перфектна стабилност и по-висока максимална устойчивост. Някои спининг байкове имат специални педали SPD, които могат да се ползват с велосипедни обувки. Дори взискателните спортисти ще бъдат доволни от висококачествения спининг байк.
  • Велотренжор е устройство, което се монтира на вашия велосипед и симулира колоездене по наклон нагоре или срещу вятър, като използва триенето на задното колело като натоварване. Предимството е, че можете да използвате свой собствен велосипед, който вече е перфектно пригоден, така че да отговаря на вашите нужди. Недостатъците са: преместваене на велосипеда в хола и по-високо ниво на шума, идващ от велосипеда, гумите и механизма за натоварване.

Знаем, че нищо не може напълно да замени колоезденето на открито. Надяваме се, че сме ви помогнали да изберете уреда, който най-много отговаря на вашите нужди.