Начало > Нуждаете се от съвет? > Как да изберете аксесоари за трамплин

Как да изберете аксесоари за трамплин

Батутите осигуряват чудесен начин да тренирате и да се отпуснете едновременно. Скачането на батут подобрява физическата ви способност и спомага за развиване на координирани двигателни умения. От деца до възрастни, всеки може да се влюби в скокове на батут. Батутите са популярен подарък, както за удоволствие, така и за подобряване здравето и физическата кондиция.

Когато избирате батут, размерът е ключов. Диаметърът на батутите, които в момента се намират на пазара, варира между 90 и 460 cm важно е да се сглоби батут правилно, да се постави на подходящо място и да се остави около 1 m свободно пространство около него.

Аксеоари за батут за вашия комфорт и спокойствие

  • Предпазни мрежи за батути с диаметър над 140 cm.
  • Стълби за трамплини.
  • Предпазни мрежи за краката на трамплина.
  • Защитни покривала срещу дъжд.
  • Батутните палатки - служат за безопасност и скривалище за вашите деца.
  • Пружини, предпазители за пружини и други.
  • Прикрепящи елементи, необходими за закрепяне на батута към земята.
  • Джобове за мобилни телефони и бижута.
  • Чанти за пренасяне на сгъваеми трамплини.
  • Разнообразни тренировъчни аксесоари.

Мрежа - задължителна част за батутите с диаметър над 140 cm.

Ако искате вашият батут да ви служи добре и да помогне за развитието на вашите деца, трябва да осигурите максимална безопасност от самото начало. Обичайната практика, особено при батутите над 140 см, е да се закупи предпазна мрежа.

Входът на предпазната мрежа е с обезопасен цип. Това е предпазна мярка, която ще попречи на входа да се отвори самостоятелно. Следователно защитната мрежа предпазва потребителя от падане или нараняване.

Ако имате батут на открито, трябва редовно да проверявате предпазната мрежа от износване (намалена гъвкавост), причинено от излагане на влиянието на околната среда. Уверете се, че сте заменили или сте си поръчали необходимите резервни части навреме.

Други практични аксесоари за трамплин

Други важни аксесоари са стълба с общо предназначение за качване на скачащата повърхност или предпазна мрежа за краката на батута, която не позволява на децата и домашните любимци да играят под батута. Предпазната "пола" има джобове за ключове, телефони, обувки и всичко останало, което ще ви пречи, докато скачате.

Срокът на експлоатация на батут на открито може да бъде удължен с помощта на защитно покривало, което ще предпази батута от слънцето, дъжда или чужди тела. Защитните "поли" и защитните покрития са направени за батути с диаметър 244 - 457 cm.

За по-дълъг експлоатационен живот и безопасност на потребителите се препоръчва трамплинът да се съхранява на сухо и чисто място през зимата. В същото време се препоръчва на пружините и металните части да се нанесе силиконово масло.

Комплект трамплин: Добър избор

Стана ясно, че батут без предпазна мрежа не е толкова безопасен. Ето защо има батутни комплекти със защитни мрежи на атрактивна цена.

Подбор на палатка за батут

Благодарение на все по-широкия избор на аксесоари за батут, скачането на батут се превърна в многофункционално занимание - било то под формата на забавление във вашата градина или забавление за почиващи в къщи за гости, хотели или спортни комплекси.

Един такъв аксесоар е палатка за батут, която може да се монтира вместо предпазната мрежа. Тя ще превърне батута ви в скривалище за вашите деца или сенчесто място за отдих за цялото семейство. Батутните палатки са изработени от здрав полиестер. Те имат стоманена рамка и мрежа против комари. Вземете палатката според диаметъра на вашия батут (180 - 457 см). Сглобяването както на палатката, така и на трамплина е лесно. Не се нуждаете дори от инструменти.