Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Бягаща пътека или кростренажор

Трябва да си купите бягаща пътека или кростренажор? Кой уред ще ви помогне да изгорите повече калории? Мога ли да упражнявам повече мускулни зони с бягаща пътека или с кростренажор? Кой тренажор е по- подходящ за моите стави?

Вие не сте единственият, който си задава тези въпроси. Много от нашите клиенти имат същата дилема, когато избират кардио машина - бягаща пътека или кростренажор. И двата уреда имат своите твърди поддръжници. Ще се опитаме да отговорим на вашите въпроси в това ръководство. 

  • Бягащата пътека е тренажор, който играе важна роля сред кардио фитнес уредите. Бягащата пътека ви позволява да симулирате ходене пеша или да бягате. Това са двете най-естествени движения. Благодарение на окачването на бягащата повърхност, движението по бягащата пътека е за предпочитане пред движение по асфалт или черен път. Първата бягаща пътека за медицински цели и диагностика на сърдечни заболявания е използвана през 1952 г. във Вашингтонския университет. Бягащите пътеки са подходящи както за домашна, така и за търговска употреба. В сравнение с кростренажорите, бягащите пътеки имат лек недостатък в техния размер, тегло и цена. 
  • Кростренажорът е разработен за ефективно упражняване на възможно най-много мускулни зони. Движението не е напълно естествено и първо трябва да свикнете с него. По принцип краката ви симулират движение елипса, докато ръцете ви се движат. По този начин упражнявате мускулите в цялото си тяло. Тренировката на кростренажор е по-скоро подобно на ски бягане или скандинавски туризъм, отколкото бягане или ходене. Ангажирането на ръцете ви е много по-интензивно. Движението е плавно и щадящо ставите Ви. Ето защо кростренажорите се препоръчват за хора, на които ходенето или бягането не е подходящ начин за тренировка. Прочетете повече в Как да тренираме с кростренажор.

За да обобщим, бягащите пътеки са по-подходящи за интензивно ходене или искате да бягате, но условията на открито са неблагоприятни или не искате да сте зависими от тях. Кростренажорите са подходящи за употреба като универсални фитнес уреди, които ще ви помогнат да укрепите фигурата си, да изгаряте мазнините и да подобрите стойката си, както и координацията. Повечето компактни кростренажори с по-ниски цени са идеални за поддържане на физическата ви активност в домашни условия. Кростренажорите с високи цени и здрава конструкция, са удачни за ползване във фитнес зали и клубове.

Изберете от разнообразните кростренажори и бягащи пътеки на inSPORTline.                                                                                                                                         

Допълнителна информация:

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция