Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Как да изберем тежест за укрепване на тялото

Гирите за една ръка са фитнес оборудване, което е от съществено значение както за трениране за развлечение, така и за професионална тренировка. Дъмбелът е универсална тежест за укрепване на тялото - той ще ви помогне да упражнявате всички мускулни групи. Тук ще ви разкажем как да намерите тази тежест, която най-добре отговаря на вашите нужди.

Jak vybrat činky

Видове дъмбели 

Според техния тип разделяме тежестите в две категории - регулируеми дъмбели и фиксирани гири (с фиксирано тегло). Дъмбели с регулируема тежест са подходящи главно за домашни зали. Имайте предвид диаметъра на отвора им, в случай че искате да използвате дисковете с лост или силов уред. Дъмбелите с фиксирана тежест са идеални за обществени зали, клубове и фитнес центрове (където се упражняват групи от хора). Според вида на гирата избирайте между:    

 • Регулируеми дъмбели - регулирането на теглото позволява на потребителите от всички фитнес нива да изпълняват много видове упражнения. Описан е тегловният диапазон на всяка гира (т.е. 3-18 кг). Регулируемия комплект се състои от дискови тежести с различно тегло, лостове и предпазни втулки. Диаметърът на лоста и отворите на тежестта трябва винаги да бъдат еднакви (т.е. 30 мм).    
 • Дъмбели с фиксирано тегло - с фиксирано тегло (в диапазона от 2 до 60 кг). Предимството им е в ергономично оформено захващане и противоплъзгащо вдлъбване. В тази категория са включени  Vin-Bell и Ketlebel, или гири, използвани във водата.
 • Гири за аеробика - Fitbox и други спортове - с фиксирано тегло (от 0,5 до 3 кг), за по-ефективна тренировка. Те обикновено се продават в комплект по две.
 • Комплект дъмбели - тази категория включва хромирани, шестоъгълни, стоманени, гумени и полиуретанови гири (които могат да бъдат закупени, за да се направи комплект).  

Материал на гирите 

Повърхностната обработка на метални (стоманени) гири е предимно хром, пластмаса, винил и с пълнеж от стомана или цимент. По-добре да ползвате хромирани тежести, дори и за домашни условия. Каучуковата гира поглъща удари и с нея ще избегнете шума. При избора на тежест, дизайнът също играе роля (т.е. специално разработени пластмасови плочи с циментова запълване, яркозелена гира за аеробика и др.). 

Тегло на гирите 

По- леките гири са подходящи за жени, които искат да стегнат мускулите си и да подобрят стойката си. По - тежките гири са подходящи за мъже, за да трупат маса и да подобрят физическата си сила и издръжливост.

Ако сте начинаещ или средно напреднал, най-добрият вариант за вас е комплект от два броя гири с максимално тегло от 5-10 кг на тежест. За съжаление, начинаещите често се надценяват и натоварват твърде много гърба си с прекалено тежък товар, без да изпълняват правилно упражненията.

Можете да започнете да тренирате физическата си сила по всяко време - достатъчно е да избирате между регулируеми дъмбели, достъпни цветни дъмбели за фитнес тренировка или набор от гири и тежести.

Jednoruční činky

Как да изберем лост
 

Един лост ще ви помогне да упражнявате главно бицепсите, трицепсите, делтоидните мускули и гръдните мускули. Това е необходимо средство за домашно и професионално обучение. За начинаещи ще е достатъчно един лост с максимален товар между 15 и 20 кг.

И как да изберете лост за себе си? Най-търсените продукти са комплекти от лост с тежести или водни чанти, които осигуряват ефективна тренировка. Много популярна е и мултифункционална гира, оформена като бейзболна бухалка. Можете да я използвате както вкъщи, така и на открито. 

Видове лостове    

 • Регулируем комплект лост + тежести - позволява бързо да промените теглото, например в диапазона от 3 до 50 кг. Един комплект обикновено съдържа дискови тежести с различно тегло, лост и предпазни втулки. Диаметърът на лоста и отворът на тежестите трябва винаги да бъдат един стандарт (например 30 мм). Можете да закупите поотделно лост, тежести и втулки. За редовно вдигане на тежести в дома обикновено се използват лостове с дължина 160 или 180 см с диаметър 30 мм (проверете дължината на лоста и поставката за лостове с тежести). Идеалните дискови тежести са изработени от стомана с хромиран слой. Въпреки това, дисковете с пластмасово покритие и циментов пълнеж, са по-евтини и издръжливи. Олимпийските лостове са надеждни и с най-високо качество.
 • Силов лост с грип - с фиксирано тегло, напълнен с мека пяна и пясък. Позволява ви да упражнявате всички мускулни групи. Налични са и торби за пълнене.    

 • Торби-тежест пълни с вода- пълни с вода до посоченото максимално тегло.    

 • Мултифункционална гира, оформена като бейзболна бухалка- многофункционален аксесоар за трениране с фиксирано тегло. Благодарение на висококачествения си материал е с дълъг експлоатационен живот.  

 •  

Изберете Вашиия комплект и тренирайте в уютния си дом 

На нашия електронен магазин ще намерите стандартни дъмбели и гири, лостове с тежести, тежести за деца, стелажи и всичко необходимо за тренировки на жените с гири. Всички тренировъчни аксесоари са изработени според най-високите европейски стандарти. Освен описанията на продуктите, можете да използвате нашия онлайн чат, за да научите повече за тези, които ви интересуват. Ще се радваме да Ви помогнем.

 

Nakládací činkyИзбор на лост и тежести 

За ефективно упражняване на горната половина на тялото си, можете да сглобите свой собствен регулируем дъмбел или лост, за да отговаря напълно на вашите нужди. За тази цел предлагаме лостове, тежести и други аксесоари. Нека Ви разкажем малко повече за тях.

От съществено значение е диаметърът на отвора на тежеста да съответства на диаметъра на лоста. Например, ако имате лост с диаметър 50 мм, тежестта трябва да е с диаметър на отвора 50 мм.

Основни критерии при избор на лост    

 • Материал- един лост е подложен на голямо натоварване по време на вдигане на тежести, затова той трябва да бъде изработен от висококачествена неръждаема стомана. Олимпийските лостове могат да носят по-голям товар от обикновените лостове.    

 • Дължина на лоста- за редовно вдигане на тежести обикновено се използват лостове с дължина 160 или 180 см. За бенч преса не забравяйте да изберете лоста според разстоянието между двата лоста на стойката. Най-често срещаният лост е с дължина 180 см, но понякога той трябва да е по-дълъг. В описанието на продукта ще намерите спецификации за бенч преси inSPORTline. Лостовете на дъмбелите са по-къси (35 или 40 см). Лостовете за тежести са с отделна подкатегория в нашия електронен магазин.    

 • Диаметър на лоста (дебелина) - диаметърът обикновено е 25, 30 или 50 мм. Лостове за домашна употреба обикновено имат диаметър 30 мм, лостове за фитнес зали и фитнес центрове са с диаметър 50 мм. Отворите на избраните дискови тежести трябва да съответстват на диаметъра на лоста.    

 • Форма на лоста- за упражнения за бицепси или за бенч преси, изберете класически прав лост. Кривите лостове (т.е. тип RZ) се използват за тонизиране на трицепс и съсредоточаване върху отделни мускулни групи.    

 • Закрепяне на тежестите- пружинни скоби или резби (резбата предлага по-добро фиксиране, но завинтването на плочите отнема време). Прегледайте всички предпазни втулки за лостове. 

 •  

Как да изберете дискови тежести 

Дисковата тежест е основен компонент от всеки дъмбел или лост за тежести.

Видове тежести - ние предлагаме тежести с гумено покритие, многофункционални стоманени тежести и тежести със специално покритие от винил. Можете да избирате между тежести с диаметър 25, 30 и 50 mm с различни тегла и цветове. Подобрен вариант са тежестите с неплъзгащи ръкохватки. Популярни сред клиентите ни са комплектите дискове на достъпни цени (най-търсен е комплектът за натоварване, поставен в SPORTline CEM 2 x 1.25 - 15 кг). Специалните дискови тежести ERGO с ръкохватки могат да се използват и като единични или двустранни дъмбели.

Пълнеж- тежестите могат да се пълнят с цимент или със стомана. И двата вида са много издръжливи, но предимството на циментовите плочи с пластмасово покритие е тяхната значително по-ниска цена. За целите на вашата домашна фитнес зала, те са повече от подходящи.

Ако дъмбелите, дисковите тежести и лостовете ще се ползват в домашни условиия, изберете си специална стойка, където да ги съхранявате. Така всичко ще Ви е подредено на едно място. 

Изберете категория:

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция