Начало > Нуждаете се от съвет? > Как да изберем мото очила

Как да изберем мото очила

Очилата W-Tec предпазват очите ви от прах, пясък, клони, камъни, летящи насекоми и други опасности, които могат да причинят загуба на зрението. В нашия онлайн магазин можете да избирате от много „топ“ мотокрос очила, които ще ви осигурят максимална защита. Различните дизайнерски очила за мотокрос са подходящи за всяка цел, затова сега Ви представяме няколко полезни съвета и информация, които да ви помогнат при избора и поддържането на вашите мотокрос очила.

Когато избирате мото очила за мотокрос, ендуро, АТВ или планинско колоездене, първо определете кой тип очила е най-подходящ за вас. Преди всичко, очилата трябва да предпазват очите възможно най-много, като същевременно осигуряват възможно най-широк ъгъл на видимост. Ако избирате между два модела мотокрос очила, изберете този, в който виждате повече странично. Очилата трябва да запълнят прозореца на каската ви колкото е възможно повече, за да защитите цялото ви лице. Друг критерий е качеството на защитата на очилата срещу замъгляване
 Предпазване на мото очила чрез слюда
    На пазара има два начина за предпазване на мотокрос очила при мокри и дъждовни условия, така че да не се зацапват с кал: отстраняване на фолио и система за навиване Roll Off. Снемащото фолио е прикрепено към стъклото на очила преди карането и се откъсва едно след друго. Системата за навиване на слюда работи на принципа на прозрачна лента за слюда, която е вградена в макари, поставени от двете страни на очилата и може да се пренавива ръчно от една макара на друга, ако е необходимо. Системата Roll-Off има намотки със слюда и механизъм за навиване от двете страни.

    Когато купувате мото очила, вземете каската  си със себе си и тествайте очилата с нея. Очилата трябва изцяло да запълнят прозореца на шлема, за да предпазят лицето ви, доколкото е възможно. Също така проверете дали вътрешната пяна на вашите мотокрос очила приляга правилно върху лицето, в противен случай под очилата ще влиза прах, а от челото ще потече пот.

    Също така разберете дали са налични резервни плаки за мото очила - прозрачни, опушени или огледални. Не купувайте мото очила, ако плаката не е в отлично състояние. Ако съществуващата ви плака е надраскана, добре е да я замените навреме, защото практически не виждате нищо, когато шофирате срещу слънцето с надраскана плака. В оборудването си трябва да имате освен прозрачно стъкло и затъмнено (опушено) стъкло за слънчеви летни дни.

    В нашия магазин имаме широка гама от най-добрите мотокрос очила както за хоби мотористи, така и за опитни мотокрос и мотоциклетисти. Ако не сте сигурни кои очила са подходящи за вас, ще се радваме да ви посъветваме и ще ви помогнем да изберете най-добрия модел за вас.
 
Очила за мотоциклет за деца с графики W-TEC Spooner
  49 лв.
Наличен
Мотокрос очила за деца с прозрачно стъкло да купите
Очила за мотоциклет WORKER VG6920 Junior
  41 лв.
Наличен
Очила за мотоциклет да купите
Очила за мотоциклет за деца W-TEC Spooner
  39 лв.
Наличен
Мотокорос очила за деца с прозрачни стъкла. да купите