Начало > Нуждаете се от съвет? > Каква е разликата между електроборд и електрическа двуколка

Каква е разликата между електроборд и електрическа двуколка

Електробордовете и електрическите двуколки са модерни превозни средства, които се превърнаха в хит през последните години. Двата продукта се раличават по дизайн, но и двата работят на принципа на интуитивно управление. Те са снабдени с жироскопична система за поддържане на баланса и се захранват от акумулаторна батерия. Както електрическите велосипеди, така и електробордовете и електрическите двуколки ви помагат да поддържате балансирано положение по време на каране. Следователно тези лични превозни средства са подходящи не само за отдих, но и за подобряване на физическото състояние и тренировки за координация и баланс. В това ръководство ще опишем по-подробно как действително работят тези устройства и какви са разликите между тях.

Начин на управление

Електробордовете и електрическите двуколки са оборудвани със жироскопична система. Жироскопите са един елементарен механизъм, който ви позволява да управлявате устройството си чрез собствената си тежест.

Каращият електрическата двуколка поддържа баланс с помощта на кормилото. Скоростта се регулира чрез накланяне на тялото напред и назад. Електробордът, от друга страна, няма кормило, така че управлението е малко по-трудно. Това обаче не е нещо, което дори и начинаещ да не може да направи след няколко минути тренировка - контролът при електроборда е много интуитивен. С електроборд ускорявате и забавяте по същия начин, както правите при електрическата двуколка, но трябва да използвате краката, а не ръцете си, за да се обърнете. За да завиете надясно, натиснете левия крак напред и обратно. Просто научете тези основни движения.

Карането на електроборд е малко по-трудно от управлението на електрическа двуколка -  трябва да сте по-внимателни и да променяте центъра на тежестта по-често. Можете да се отпуснете и да се насладите на заобикалящата ви ействителност, докато карате електрическа двуколка. От друга страна, карането на електроборд е чудесен начин да тренирате баланс. Ще се научите да контролирате перфектно тялото си и ще тренирате много мускулни групи!

Употреба

Основната разлика между електрическа двуколка и електроборд се крие във възможностите за употреба. Електробордът е по-малък и по-леснопреносим. Можете да го карате в градски условия или дори да бъде с вас в търговския център. Електробордовете са наистина идеални за каране из града, особено ако това е кратко пътуване за пазаруване или до парка. Можете също така да ги използвате на път за училище или работа. Лесно се побират в раница. Можете да тренирате трикове с по-малки електробордове.

Електрическите двуколки са по-тежки и по-големи. Въпреки че офертата ни включва двуколки, които тежат колкото един електроборд, все пак е по-трудно да се справите. От друга страна, по-здравите двуколки могат да се ползват като транспортно средство при големи фирмени площи.

Електрическите двуколки са особено популярни сред туристите - ако наскоро сте посетили по-голям град, вероятно сте забелязали групи хора, пресичащи улиците на двуколки. На такива места е предвидено да има фирма, от която да можете да си наемете двуколка. Но ако искате да отидете на по-малко посещавани места или в провинцията, вашата собствена двуколка е идеалното решение.

Диапазон

Електрическите двуколки обикновено имат по-висока производителност и по-голям капацитет на батерията в сравнение с електробордовете. Следователно, те имат по-голям обхват в сравнение с електробордовете. Повечето електробордове имат обхват от около 20 км, а някои устройства могат да се справят с разстояния до 40 км. Двуколките могат да имат максимален обсег до 60 км. Тук трябва да се отбележи, че обхватът не зависи само от батерията. Зависи и от теглото на потребителя и трудността на терена, по който карате. Колкото по-ниско е теглото на потребителя, толкова по-малко се зарежда батерията и устройството може да измине по-голямо разстояние. Ако шофирате по равна и твърда повърхност без препятствия, ще карате по-дълго. Ако се движите по наклон нагоре, ще може да ползвате уреда по-кратко време. Средният и максималният обхват на устройството можете да намерите в описанието на продукта.

Скорост

Електробордовете и електрическите двуколки имат ясно определена максимална скорост, която не може да бъде надвишена. Ако се опитате да го направите, повечето устройства ще спрат или по друг начин ще показват превишаване на лимита. Двуколките постигат по-висока средна скорост от електробордовете - можете да ги карате до 20 км / ч. Средната максимална скорост на електроборда е някъде около 12 км / ч. Максималната скорост на всеки продукт е винаги посочена в описанието на продукта.

Обобщение

Електробордове

 • Те са по-подходящи за спортни цели или кратки разходки.
 • Перфектни са за каране в градски условия.
 • Те са по-леки от електрическите двуколки.
 • Триковете могат да се изпълняват на по-малки електробордове.
 • Активно балансирате теглото си на електроборда и укрепвате дълбоките си мускули.
 • Научете повече за това как да изберете електроборд
Електрически двуколки
 • Те са по-тежки и здрави от електроплатите.
 • Управляващият прът осигурява поддръжка за потребителя и улеснява контрола.
 • Електрическите двуколки са особено подходящи за туризъм и шофиране наоколо.
 • По принцип двуколесните колела имат по-добър обхват и по-висока максимална скорост от електрическите велосипеди.
 • Научете повече за това как да изберете електрически аксесоар

Сега знаете как и къде да използвате както електрически велосипеди, така и електрически триколка. Така че, ако обмисляте да закупите някое от тези устройства, помислете за горните точки и според вашите нужди изберете продукта, с който ще бъдете доволни. Или можете да си купите по един от всеки! Ще можете да се обърнете или да отидете на малко семейно пътуване. Тогава можете сами да изпитате разликите между двете колички. Само не забравяйте, че дори двуколесните колела могат да бъдат опасни, въпреки че на пръв поглед може да не изглежда. Затова трябва да носите каска и протектори, докато шофирате.