Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Какво означава Скандинавско ходене

Феноменът Скандинавско ходене става все по-популярен. Той привлича младежи спортисти, хора на средна възраст и възрастни хора. На пръв поглед изглежда, че не е нищо повече от ходене с пръчки. Но не всичко е толкова лесно, колкото изглежда. Въпросът за скандинавското ходене е доста обширен. Следователно тук ще споменем какво е Скандинавско ходене (Нордическото ходене), откъде е дошло и от каква екипировка се нуждаем.

Co je Severská chůze (Nordic walking)?

Скандинавско ходене или Северно ходене

Северното ходене е нормално ходене със специални щеки, които на външен вид са сходни с тези за ски. Северното ходене изглежда много просто, но е много ефективен начин да поддържате форма, да изгаряте излишните килограми, докато прекарвате приятни моменти с приятели сред природата. Можете да тренирате Скандинавско ходене през цялата година, на всяка възраст и практически навсякъде - в равнината и в планината.

Откъде произхожда Северното ходене?

Северното ходене, известно в световен мащаб като Скандинавско ходене (Nordic Walking), е вид спорт, възникнал във Финландия през 80-те години. Първоначално е разработен като метод за извънсезонни тренировки на скиори. Първо се разпространява в Скандинавия (оттук и името Nordic). Поради своята простота, ефективност и забавление скоро се разпространява в цяла Европа. Северното ходене е особено популярно в немскоезичните страни.

За кого е подходящо Nordic Walking?

Поради своята простота, нисък бюджет и ефективност, Скандинавското ходене е един от малкото спортове, който е подходящ практически за всички. Северното ходене може да се практикува от всички, от деца до възрастни хора, от затлъстели до слаби хора, от най-добрите спортисти до тези, които просто си седят в офиса. Препоръчва се и за хора, които се възстановяват след наранявания и травми.

Защо да използвате щеки за Скандинавско ходене?

Щеките са алфата и омегата на този спорт. Когато ходите със щеки за Скандинавско ходене, изгаряте до 40% повече калории, отколкото при обикновеното ходене.

Свързани теми


Свързани статии

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция