Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Как да изберете крачкомер

Планирате ли да купите крачкомер и не знаете кой модел да изберете? Прочетете това ръководство, за да видите кой крачкомер е подходящ за вас.

Педометрите или крачкомерите са полезен аксесоар за туризъм, Скандинавско ходене, спортно ходене и бягане. Те могат да броят изминати крачки, километри или изгорени калории. Ето и някои възможности, с които да се съобразите.

Вашия комфорт

От съществено значение е педометърът да ви служи. Дисплеят трябва да показва цялата информация, която искате да знаете. Важна характеристика е теглото на крачкомера. Леките крачкомери не ви ограничават или натоварват при движение. За правилна функционалност той трябва да бъде прикрепен към връхна дреха или друга част от облеклото. Има повече опции за поставяне, така че изберете тази, която е най-подходяща за вас.

Закрепване на крачкомер

Един от основните параметри, който трябва да разгледаме, е и типът на закрепването. Най-често можете да намерите възможността за закачане на панталони или друго облекло. Възможно е обаче също така да го прикрепите към обувки или да носите крачкомер под формата на часовник. В такъв случай крачкомерът се превръща в моден аксесоар. Във всеки случай закрепването трябва да е достатъчно стабилно, за да може да го ползвате при по-бързо ходене или бягане.

Нашият съвет
Експертите по здраве и физически упражнения препоръчват 10 000 стъпки на ден, за да повлияят положително на здравето на възрастните. Постепенно увеличавайте крачките и се опитайте да достигнете тази стойност. Ходенето е най естественото движение на човешкото тяло. Ходенето се препоръчва при борбата със затлъстяване, заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. 10 000 стъпки на ден за подобряване на здравето, поддържане на физическо здраве и оптимално тегло.

Функция на педометъра

Педометрите също се различават по своите функции. Основните модели ще изчислят вашите стъпки или изминаотото от вас разстояние. По-съвременните модели отчитат изминато време, текущо време или изгорени калории. Ако искате да запазите резултатите си и да проследите напредъка, някои модели ще ви позволят да го направите. Те имат до 30 дни памет и възможност за връзка с компютър, където можете лесно да анализирате резултатите си с приложения. За по-точно измерване купете крачкомер, който може да бъде настроен на дължина на стъпката.

Някои крачкомери ще измерват и сърдечната ви честота. Това ви позволява да персонализирате представянето си по ваш вкус. Ако имате нужда от допълнителна мотивация, можете да зададете дневна цел за някои крачкомери.

Използване на крачкомер

Изберете крачкомер според това как и кога смятате да го използвате. Нямате нужда от крачкомер, за да се разхождате из града. При туризъм, водоустойчивите кракомери са подходящи за вас. Ако обичате да ходите по тъмно, вземете крачкомер с дисплей с подсветка, за да можете да проверявате непрекъснато данните си.

Свързани категории

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция