Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Как да изберете зимни кънки ?

Този път ще се опитаме да ви помогнем в избора на зимни кънки. Независимо дали отивате с приятелите си да играете хокей на лед на ледена пързалка, да се пързаляте на обществена ледена пързалка или просто да се пързаляте на лед сред природата, винаги не забравяйте да изберете правилните кънки.

Кънките за лед могат да бъдат разделени според няколко критерия. Например кънки за хокей на лед и кънки за фигурно пързаляне. Детски кънки за лед и кънки за възрастни.

Детски кънки за лед
Първата група са кънки за деца. Тези кънки имат предимството, че са регулируеми по размер. Когато избирате, уверете се, че размерът на обувката не е по-голям от 3 номера спрямо действителния размер на стъпалото на детето. Не е разумно да избирате кънки за Вашето дете, които са със 6-7 номера по-големи от действителния размер на ходилото.

Кънки за възрастни
Втората група са кънки за възрастни. Тук асортиментът е доста широк и всеки със сигурност ще избере вида на кънките, които ще му бъдат подходящи. Когато тествате кънките, уверете се, че пръстите и петата не са притиснати. Обуйте кънките и симулирайте пързаляне на място. В идеалния случай се пързаляйте поне 5 минути. Ходилото трябва да се чувства стабилно в кънките, но не и да бъде притиснато.

Кънки за фигурно пързаляне
Острието на кънките за фигурно пързаляне е направено от неръждаема стомана със зъби в предната част. Обувката е изработена от кожа, петата и глезените са подсилени. Съвременните модели кънки за лед могат да са и пластмасови кънки за лед. Обувките трябва да прилягат максимално плътно към стъпалото. Те се пристягат с връзки за обувки. Езикът на обувката е подсилен и предотвратява врязването на връзките за обувка в глезена. Малките отвори в езика позволяват циркулация на въздуха.

Кънки за хокей на лед
Острието на хокейните кънки е изработено от стомана. Тези кънки са по-тесни от кънките за фигурното пързаляне, за да се постигне по-висока скорост. Задната част е повдигната, заоблена или покрита със защитен предпазител. Кънките за хокей на лед са с твърд, по-широк връх и повдигната задна част.

Когато пробвате кънки за лед, предвидете да сте с чорапи с каквито смятате да се пързаляте. Преди да започнете да се пързаляте, трябва да наточите острието. 

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция