Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Защо да носите вело каска

Според Кодекса за движение по пътищата е задължително велосипедистите на възраст под 18 години да носят велосипедна каска. Тъй като няма общо европейско законодателство за велосипедните каски, винаги се информирайте за местните закони и разпоредби и ги следвайте.

Според статистиката, девет от десет души, загинали при велосипеден инцидент, не носят каска. Каската очевидно няма да ви попречи да паднете от велосипеда (мотоциклета) си, но тя може значително да намали въздействията - особено ударите и фрактурите на черепа, които са пряка заплаха за живота ви.

Може да мислите, че карането без каска не е наистина опасно, ако винаги карате безопасно, но не може да контролирате обкръжението или действията на други хора.

Може също така да се противопоставите на носенето на каска, защото смятате, че ще ви накара да се изпотявате и да се чувствате неудобно. Но съвременните каски са проектирани с функционален и комфортен дизайн! Добре прилепналата каска е лека, проветрена и ще пасва идеално на главата ви.

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция