Начало > Нуждаете се от съвет? > Как да изберете магнитна гривна или колие

Как да изберете магнитна гривна или колие

При избирането на магнитни бижута в SPORTline трябва първо да разгледате няколко важни параметъра - типа, материала и броя и силата на използваните магнити. Всяко бижу, независимо дали е гривна или огърлица, има свои специфични качества. Разнообразието от колиета и гривни ще позволи на всеки да намери вида, който е подходящ само за него.

Магнитните гривни на чешката марка inSPORTline съчетават оригинален дизайн, естетика и магнитна сила. Използвайки специални технологии, те се отличават с изискан дизайн и прецизност, която само допълва тяхната уникалност. Забележителната комбинация от четири технологии - свойствата на неодимовите магнити, инфрачервеното лъчение, анионите и германия - осигуряват лечебните свойства на магнитните бижута. Неодимовите магнити са с диапазон на магнитната индукция от 1200 до 2200 гауса, създавайки магнитни полета, които имат благоприятен ефект върху човешкото тяло. Неодимовите магнити са вградени в гривните и колиетата на inSPORTline и внимателно прикрепени с помощта на специално лепило със защитно покритие (прозрачно, червено, черно). Това ги предпазва от падане. Магнитите се мият - не корозират от водата, нито оцветяват кожата, което ги прави подходящи за ежедневна употреба. Ефектът на магнитните бижута inSPORTline е без отрицателни странични ефекти.

Гривни и колиета

Магнитната гривна inSPORTline се поставя в областта на китката, засяга предимно кръвообращението, подобрява обмяната на веществата и укрепва имунната система. Гривните са подходящи за облекчаване на ставни и мускулни болки, намаляване на отоците и подобряване на лечебния процес. Те имат противовъзпалителни свойства, както и положителен ефект върху дегенерацията или възпалението на опорно-двигателния апарат, мускулните и сухожилните връзки (тенис лакът, ахилесовото сухожилие). Те също имат антиревматични свойства. В областта на китката има много биологично активни точки, свързани с вътрешните Ви органи. Гривната ще оказва благоприятно въздеойствие върху общото Ви физическо състояние. Препоръчваме ви да я използвате заедно с магнитно колие.

Магнитното колие inSPORTline е много ефективно, когато страдате от хронична болка в гърба и рамото, причинена от неправилно физическо натоварване, нараняване или стрес. Колието има значителен аналгетичен ефект върху областта на гръбначния стълб (мускулни болки, болки в зъбите, мигрени). То намалява чувствителността ви към инфекции на дихателната система, алергии и астма. То облекчава менструалните болки. Действа върху централната нервна система (ЦНС) и заедно с периферната нервна система положително стимулира активността на главния и гръбначния мозък. Носенето на магнитно колие облекчава стреса, облекчава психичните дисбаланси, регулира алфа и бета мозъчните вълни, премахва статичното електричество от тялото и подобрява психосоматичния баланс. Препоръчително е да използвате магнитна гривна заедно с огърлицата.

Каква магнитна гривна/ колие да изберете ?

Магнитна гривна / огърлица inSPORTline, направена от силиконова каишка с по-малко магнити.

Силиконовата и хирургичната стомана са напълно безвредни материали. Те са хипоалергенни и подходящи за ежедневна употреба. Те не реагират на пот, не са корозивни и са устойчиви на химически агенти. Силиконът е лек, здрав и издръжлив. Той запазва формата си и не се деформира, под влияние на температурни промени. Не се напуква, счупва или разхлабва. Възможните варианти на дизайна на силиконовия материал определят този продукт много популярен и подходящ както за мъже, така и за жени от всички възрасти. Със силиконов материал се използват по-малко неодимови магнити. Неодимовите магнити въздействат на естественото електрическо поле на хората. Човешкото тяло трябва да поддържа цялостен баланс и хармония на всички енергии. Укрепва имунната система и стимулира заздравяването и кръвообръщението. Магнитна гривна / огърлица предлага алтернативен начин за подобряване на вашата умствена и физическа подготовка, облекчаване на стреса и като цяло подобряване на качеството на живота ви. Препоръчително е да се комбинират както със силиконови, така и с метални гривни / огърлици.

Магнитна гривна / огърлица inSPORTline, изработена от хирургическа стомана 316L, титан или волфрам с по-голям брой магнити.

Този вид бижута са изработени от хирургическа стомана 316L, титан или волфрам. Тези материали не оказват отрицателно въздействие върху човешкото тяло и са подходящи за хора, които са твърде чувствителни към метали. Гривните / огърлиците са изключително издръжливи и изработени с прецизност. Те имат много елегантен вид, с декоративни елементи и висок блясък. Неодимовите магнити се поставят на долната страна на стоманените връзки. Използват се повече магнити, отколкото със силиконова каишка и се поставят по цялата дължина на гривната / огърлицата. Магнитите са малки, но мощни. Магнитното им поле е с индукция до 2200 гауса и се разпростира във всички посоки. По този начин се осигурява максимален ефект. Препоръчва се ежедневна употреба. Носена на дясната китка, магнитната гривна inSPORTline влияе положително на ставите и сухожилията и ви помага, ако страдате от ревматизъм, артрит и диабет. Носена на лявата китка, гривната стимулира кръвообращението, намалява риска от сърдечно-съдови проблеми и предотвратява появата на тромбоза и разширени вени. Поставени около областта на шията и гръбначния стълб, неодимовите магнити засягат централната нервна система (ЦНС) и заедно с периферната нервна система положително стимулират функциите на мозъка. Те облекчават стреса, улесняват психичните дисбаланси, регулират алфа и бета мозъчните вълни, премахват статичното електричество от тялото ви и подобряват психосоматичния баланс. Препоръчително е да се комбинират както със силиконови, така и с метални гривни / огърлици.

Лечебни компоненти

Неодимови магнити - укрепване на имунната система, подобряване на лечебния процес, облекчаване на отоците и облекчаване на болката. Те стимулират кръвообращението и притока на кислород в кръвта, осигурявайки приток на хранителни вещества към клетките и освобождаване на токсини от тялото ви. Те действат противовъзпалително и имат положителен ефект върху вашето психическо и физическо състояние.

Инфрачервена радиация - има антибактериални ефекти, укрепва имунната система и стимулира обмяната на веществата. Тя стимулира кръвообращението и улеснява изхвърлянето на органични примеси и тежки метали. Инфрачервената радиация облекчава мускулните болки и стимулира вегетативната нервна система, дихателната система и сърдечно-съдовата система.

Аниони - стимулират кръвообращението и подобряват метаболитните процеси. Те активират кръвните клетки, повишават активността на соматичните клетки и укрепват имунната система. Те имат голямо влияние върху борбата с алергиите, мигрените или астматичните пристъпи. Те намаляват чувствителността ви към студ и грип, облекчават умората и подобряват процесите на регенерация.

Германий - подобрява имунната система и я снабдява с кислород (клетъчна регенерация), която служи за защита от свободните радикали. Премахва токсините от тялото ви и има силни аналгетични и антиревматични ефекти. Кръвното налягане и нивата на холестерола са оптимизирани, което предпазва артериите от склерозиране. Германий също регулира ендокринната система и има важна роля за предотвратяване на остеопорозата.

Турмалин - комплекс от алуминиев боросиликат, желязо, калций и минерални елементи. Поддържа положително равновесие на енергиите и облекчава напрежението. Укрепва и подобрява регенерацията на органи, почиства лимфната система, подобрява имунитета, лекува детските заболявания и влияе положително на сърцето и гръбначния стълб.

Материали

Биокерамика - забележителна със своята твърдост, устойчивост на надраскване и висок блясък. Изработена е от сплав от алуминий, силициев карбид, итрий и циркон. Биокерамиката е лека, но крехка. Тя не реагира на пот и не оцветява кожата, има хипоалергенни качества и е подходяща за хора с повишена чувствителност.

Волфрам (Волфрам) - много твърд метал (7.5), който може да се използва за създаване на оригинални бижута. Цветът му варира между бяло и сребристо сиво. Той е изключително устойчив на повреди, което гарантира дълъг експлоатационен живот. Неговата устойчивост и плътност го дефинират като уникален метал, който може да издържи на високи температури и въздействие на химикали. Бижутата от Wolfram са много популярни, поради прецизната им изработка и висок блясък. Бижутата от Wolfram запазват формата си и не се огъват или счупват. Те не реагират на пот по време на физически дейности и не оцветяват кожата. Волфрамът е устойчив на корозия и окисление. Той е с хипоалергенни свойства и е подходящ за хора с висока чувствителност към метали. Бижутата се произвеждат по много специфичен начин - трябва да се режат с прецизна техника, с точност до стотни от милиметъра, което обяснява наличието на оригиналните и екстравагантни модели. Недостатък на волфрама, че е твърд метал и в него не могат да бъдат издълбани декоративни надписи.

Титан - титанът е по-тъмен от хирургическа стомана или волфрам. Титанът е забележителен метал. Той е много твърд (6) и е устойчив на механични повреди, физически сили, високи температури и въздействие на химикали. Титанът запазва формата си и не се огъва или прекъсва. Не реагира на пот по време на физически дейности и не оцветява кожата. Титанът е устойчив на корозия и окисление. Той е с хипоалергенни свойства и е подходящ за хора с висока чувствителност към метали.

Хирургична стомана 316L - уникална сплав, използвана специално за производството на бижута. Цветът й варира от светло до тъмно сиво. Разликата в крайния цвят зависи от това дали материалът е рязан или полиран. Използвайки технологията на PVD-покритие, стоманата може да бъде оцветена до всякакъв цвят. За да я оцветят в нюанси на златото, се използва и технологията за златно покритие IPG. IPG технологията за покритие е най-добрата техника на позлатяване, която запазва златния слой. Предимството на хирургичната стомана 316L е променливостта на нейното покритие. тя може да бъде лъскава, матирана или грундирана. Хирургичната стомана 316L не променя цвета си във времето и е устойчива на UV лъчи, които предотвратяват промяната на цвета на повърхността поради излагане на светлина. Този материал е непроменим и не се пречупва или огъва. Той не реагира на пот, не оцветява кожата и е устойчив на корозия и окисление. Хирургичната стомана 316L е с хипоалергенни свойства и е подходяща за хора с висока чувствителност към метали.

Силикон - изключително здрав, но лек. Силиконът е изключително полезен материал, който може да бъде преработен по много начини, за да се гарантира високо качество на неговата форма или повърхност. Това е много устойчив полимер, устойчив на ултравиолетови лъчи, който не е чувствителен към атмосферните условия. Силиконът е стабилен, устойчив на въздействието на широк диапазон от температури и не променя своите физико-механични свойства. Той не си взаймодейства с потта и не оцветява кожата. Той е с хипоалeргенни свойства.

Родирането е техника за галванизиране на бижута с родий. Родий е много твърд метал, който е изключително устойчив на химически и механични повреди. Дебелината на родиевия слой обикновено е 1 μm. Той е зависи от времето на поцинковането. Галванизирането е специален процес на обработка (полиране, пясъкоструене, рязане). Само с тази технология е възможно да се постигне напълно лъскава или декоративна матова повърхност с различни нива на блясък или текстура..

Декорирани бижута

Тези бижута включват или цирконови или кристални елементи, внимателно прикрепени с помощта на специално лепило със защитен стъклен слой. Това ги прави трайни и ги предпазва от падане. Тези материали са устойчиви на вода и са подходящи за ежедневна употреба.

Цирконий - Това е един от най-ярките скъпоценни камъни. Той е популярен особено поради своята твърдост (6,5 - 7,5), което го прави изключително издръжлив и изключително устойчив на механични повреди. Високата дисперсия на светлината прави камъка ярък и блестящ. Можете да различите циркон от други подобни скъпоценни камъни с помощта на лупа. Той има високо двойно пречупване и когато гледа през най-голямата си повърхностна повърхност, се появява от другата страна в двойно. Цирконът се предлага в голямо разнообразие от цветове (прозрачен, оранжев, червен, жълт, зелен, кафяв) и има благоприятен ефект върху костите, мускулите и черния дроб. Също така ще ви помогне, ако страдате от ишиас, спазми, безсъние, депресия, световъртеж и менструални болки.

Кристал - високото качество на кристала се отразява върху неговите оптични качества. Известен със своята твърдост (6.5 - 7.5) и изключително висок блясък, камъкът често се използва при изработването на бижута. Перфектната техника за рязане и полиране с големи оптични характеристики гарантира висока дисперсия на блясък, искра и светлина в спектъра на дъгата на всяко парче кристал. Кристалът е един от най-популярните и използвани минерали. Този прозрачен кварц символизира чистота, освобождава отрицателни енергии и стабилизира и неутрализира патогенните зони. Той разблокира мисловните дисхармонии и стимулира психиката ви. Кристалът има благоприятен ефект върху дейността на щитовидната жлеза, сърцето, кръвообращението, белите дробове и храносмилателната система. Той облекчава гадене, световъртеж, главоболие и мигрена.

Декоративно оцветяване - бижутата са оцветени с PVD покритие или IPG покритие.

  • PVD – тази технология позволява оцветяване на бижутата във всякакви цветове.

  • IPG -  специална технология за позлатяване (до червено или жълто злато). IPG йонизацията е най-добрият начин за позлатяване на бижута, оставяйки златен слой.

Какво да обмислите преди покупката

Оразмеряване
Гривните и огърлиците могат да бъдат скъсени. Ако не можете да изпробвате продукта, измерете обиколката на китката си и поръчайте друг размер. Препоръчва се скъсената гривна да се държи малко разхлабена, в случай на подуване или нараняване.

Колко голям и силен може да е мгнитът ?
Няма универсален отговор, но като цяло може да се каже, че остри състояния могат да бъдат облекчени чрез носене на магнит за около десет часа (за стимулиране на процеса на оздравяване). При хронични ставни проблеми трябва да носите гривната или огърлицата периодично в продължение на месеци или дори години. Само защото гривната или огърлицата има повече магнити, това не означава, че е по-добре за вас. Малките отделни магнити имат по-добър ефект върху отделните акупунктурни точки или малки участъци, като например ставите на пръстите. Носенето на магнитна гривна стабилизира нервната ви активност, кръвообръщението и притока на кислород. В резултат на това хранителните вещества проникват в клетките и токсините се отделят и изхвърлят по-лесно от тялото. По-голям магнит с магнитна индукция 1000 гаус е по-силен от по-малък със същия атрибут (стойността на гауса повече от магнит не може да бъде добавена). Стойността на гаус определя броя на силовите линии, които преминават през един квадратен сантиметър. С постоянни магнити се препоръчва да се избират по-високи стойности, тъй като нискочестотното магнитно поле има по-благоприятни биологични ефекти. Статичното магнитно поле води до електромагнитни и биохимични промени в клетките, което оказва положителен ефект върху мускулната, костната, хормоналната, сърдечно-съдовата, имунната и нервната системи.

Как да се грижите за гривната ?

Никой от посочените материали не трябва да се почиства със специална паста или химикали - в случай на грубо замърсяване, можете да използвате стара четка за зъби, сапун и вода. За леко полиране използвайте мека кърпа (специални кърпи за бижута).