Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Настройка на програми и функции на масажния стол

Не знаете как да настроите програмите и функциите на вашия масажен стол? Ние ще ви помогнем.


Програмите и функциите на масажния стол са различни при всеки модел. Преди да закупите конкретен модел, трябва внимателно да прочетете описанието на функциите на продукта и да се уверите, че тези функции отговарят на всички ваши изисквания. Всички наши масажни столове разполагат с регулиран от потребителя масаж. Възможностите за някои продукти обаче са ограничени. Винаги ще намерите списък с наличните програми в приложеното ръководство или в пълното описание на продукта в нашия електронен магазин.

Вашият масажен стол се захранва от електрически двигател, който привежда в движение механичните ръце с масажни глави и ролки. (Като цяло, колкото по-мощен е двигателят, толкова по-интензивен е масажът.) Ръцете се движат нагоре и надолу, докато ролките се движат настрани. В случай на 3D масаж, ролките притискат в дълбочина. Траекториите на масажните ръце и ролките са предназначени да симулират движенията на ръката на масажиста. Ролките оказват натиск през тапицерията на стола.

Предварително зададени програми

Масажните столове винаги разполагат с няколко предварително зададени функции, които могат лесно да бъдат активирани чрез натискане на бутон. Тези програми улесняват достъпа до най-често използваните функции. Броят на предварително зададените програми варира в зависимост от модела. Масажните кресла inSPORTline винаги разполагат с няколко от следните функции:

 • Релаксиращ масаж за регенерация на ставите и премахване на мускулната скованост.

 • Плавен масаж за стимулиране на притока на кръв. Това е един много нежен масаж. 

 • Дълбок масаж за облекчаване на болки в мускулите. Този вид масаж е интензивен и сложен.

 • Освежаващ масаж, който облекчава усещането за умора и съживява тялото ви.

 • Въздушен масаж е фокусиран върху областта на талията, седалището, ръцете, краката или ходилата (в зависимост от модела). Точното използване на въздушни възглавници по време на масаж зависи от дадените функции на масажен стол. Висококачествените столове също предлагат масаж на краката, често с отопление.

Ръчни настройки

Ако предварително зададените програми не отговарят на вашите изисквания, можете да регулирате настройките, за да получите предпочитания от вас вид масаж. Паметта на масажния стол може да запази ограничен брой запаметени програми, така че любимите ви винаги да са достъпни за вас. При ръчно регулиране на масажа можете да избирате от различни видове масажи. Всеки тип симулира различна техника за масаж и те се различават по сила и цялостно усещане. Нашите масажни столове предлагат следните видове масажи:

Вид масаж Описание
Разтриване Разтриването ще облекчи мускулните болки и приятно ще отпусне целият Ви гръб. Натискът стимулира и подобрява кръвообръщението в мускулите ви. По време на масажа, налягането на масажните ролки се редува. Това е основен масажен механизъм за облекчаване на сковаността на мускулите.
Вибриране Вибрирането е интензивно ритмично движение с масажни глави и ролки, поставени на разстояние. Скоростта на масажа може да се регулира по желание. Този тип масаж подобрява и притока на кръв. Затова се използва за освобождаване на напрежението от скованите мускули и за облекчаване на стреса.
Почукване Масажните глави и ролки са програмирани ритмично да натискат мускулите в кратки интервали и след това да се прибират. Този нежен масаж е чудесен за съживяване на уморените мускули.
Едновременно разтриване и почукване За тази интензивна техника масажните ролки се движат в кръгови движения, характерни за разтриване, както и ритмично чукат. Този вид комбиниран масаж е подходящ за намаляване на болката в дълбоките мускули.
Хващане с пръсти Хващането е метод за масаж, по време на който масажните ролки се движат една срещу друга, като симулират хващане с пръсти. Тази техника е фокусирана основно върху раменната област.
Шиацу масаж Шиацу е вид масаж с произход от Япония. Този масаж се основава на активиране на акупресура точки, за да се възстанови енергийния баланс в тялото. По време на редовния масаж налягането се прилага чрез пръстите на масажистката. В масажния стол, масажните ролери притискат акупунктурните точки. Целта на шиацу масажа е да отключите енергийните пътища и да отпуснете тялото си.

Ръчните настройки също ще ви помогнат в случай, че искате да се фокусирате върху определено място или област. Ако изберете фиксиран масаж, концентриран само на едно място или област, вместо цялото тяло, можете да използвате бутоните със стрелки на контролния панел, за да насочите точната област, която се нуждае от най-голяма грижа. Масаж с фиксирана точка наистина ще масажира само избраното място, а масажът с фиксирана площ ще ви помогне да поставите приоритет на мястото, което ви причинява най-много проблеми.

Както с предварително зададени програми, така и с потребителски програми, можете да регулирате скоростта и интензивността на масажа. Интензивността на масажа зависи от това колко дълбоко достигат масажните ролки. Контролът на скоростта определя ритъма, в който се движат масажните глави. Броят на нивата на скоростта зависи от модела, като продуктите от по-висок клас обикновено осигуряват повече възможности. Обикновените модели са с три нива за регулиране на скоростта.

Настройки на стола

Позицията на облегалката на всеки масажен стол може да се регулира, но въпросът е до каква степен. Повечето столове за масаж имат облегалки, които могат да се регулират поне до 50 °, за да се отпуснете колкото е възможно повече. Моделите от по-висок клас разполагат с функцията „Нулева гравитация“, която регулира тялото ви в положение, в което краката ви са поставени на ниво по-високо от нивото на сърцето. Облегалките за глава при по-съвременните модели могат да се регулират и според височината.

Ако потребителят не е със средна височина, регулируемата поставка за крака е важна характеристика, която трябва да се има предвид. По време на масажа потребителят трябва да се чувства възможно най-комфортно, което може да се окаже проблем, ако поставка за крака е твърде къса. Регулируемата поставка за крака ще ви помогне да регулирате долната половина на стола в идеална позиция за вашия масаж.

Допълнителни функции

Масажните кресла на inSPORTline също могат да включват някои от следните функции:
 • Разтягане на гръб – Висококачествените столове за масаж ще ви помогнат да изпънете гърба си по същия начин, както би направил опитен масажист. Разстоянието между гръбначните прешлени ще се разтегне по време на масажа, като ще се освободи натискът между междупрешленните дискове и нервите.

 • Активно извиване – Тази функция добавя функцията за придвижване на тялото от едната страна към другата, използвайки въздушни възглавници. Това прави масажа по-динамичен и забавен. Вие със сигурност няма да заспите.

 • Активно люлеене – По този начин функцията ще разтегне шията и гърба директно по време на масаж. Седалката ще се люлее от едната към другата страна, докато поставка за крака ще се движи нагоре и надолу.

 • Стимулиране на лимфната система – Масаж, който стимулира лимфната система чрез въздушни възглавници. Интензивността на захвата може да се регулира от контролния панел.

 • Магнитотерапия – Някои столове включват магнити, които стимулират акупресура точки в ключови области на краката. Влиянието на магнити помага на тялото да попълва липсващата енергия.

 • Музика – Много от модерните столове за масаж са оборудвани с музикален плейър, който ще ви помогне да се отпуснете, докато слушате любимите си песни. В стола са вградени високоговорители. Можете да качите любимата си музика на USB флаш устройство и да я поставите в конектор на стола, или можете да свържете стола с вашето смарт устройство чрез Bluetooth и да възпроизведете музиката по този начин. Контролният панел ви позволява удобно да регулирате силата на звука. Аксесоарите на някои модели включват и слушалки. Музиката по време на масажа допълнително подобрява преживяването и създава точно подходящата атмосфера.

Допълнителна информация:

Свързани категории


Свързани статии

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция