Начало > Нуждаете се от съвет? > 5 предимства да притежавате масажен стол

5 предимства да притежавате масажен стол

Седите ли цял ден пред компютъра или постоянно използвате клавиатура? Ако е така, начинът, по който държите главата, шията и тялото, могат да имат неприятни последствия за мускулите на гърба и шията. Това често води до болки в тялото, особено ако не се упражнявате редовно. Масажните кресла се фокусират основно върху горната половина на тялото, което е най-проблематично за хората работещи на бюро. Използването на масажен стол носи много предимства. Най-важните са описани в следващия текст.

Наличност

Повечето хора нямат достъп до масажни салони и подобни съоръжения. Дори и тогава много малко хора могат да си позволят да плащат за масаж всеки ден. Следователно масажният стол представлява идеална алтернатива, която винаги ще бъде само на няколко крачки. Въпреки че масажният стол е сравнително голяма еднократна инвестиция, в дългосрочен план това определено ще ви спести пари. И всички членове на вашето домакинство ще могат да се насладят на релаксиращ масаж практически по всяко време.

Правилна стойка

Масажният стол ще ви помогне да отпуснете мускулите си и да облекчите болката. В резултат на това общата ви двигателна способност ще се подобри. Това не е необичайно за хората да напрегнат други мускули, докато се опитват да облекчат болката. Това обаче често води до претоварване на други мускули в областта и неправилна поза. Масажът ще ви помогне да се отървете от болката и да облекчите мускулите, за да можете отново да заемете правилната поза. Масажът на стола ще върне гръбначния Ви стълб в естествено положение, облекчавайки натиска върху нервите. Ако наклоните облегалката в хоризонтално положение, целият гръб ще бъде поддържан, като по този начин ще се намали натискът върху гръбнака.

Освобождава стреса

Масажът ви отпуска и осигурява освобождаване на стреса. Стресът не засяга само психичното състояние на човека, но и физическото му здраве. Може да се прояви по различни начини, например чрез безсъние, липса на апетит или високо кръвно налягане. Като се отървете от стреса, понижавате нивата на кортизола в кръвта си, което спомага за стабилизиране на кръвното Ви налягане.

Стимулиране на кръвообръщението

Масажът стимулира кръвообращението в мускулите ви, ускорява регенерацията след тренировка или напрегната физическа активност. Кръвта разпределя кислород и хранителни вещества към клетките и органите в тялото и в същото време освобождава токсините. Скованите и напрегнати мускули могат да предотвратят оптимален приток на кръв. Но след като мускулите се отпуснат, притока на кръв ще се върне към нормалното.

Стимулра отделянето на ендорфин

Масажът стимулира и производството на ендорфини. Ендорфините са невротрансмитери, които спомагат за намаляване на болката и стреса. Те предизвикват чувство на задоволство и стимулират имунната система. Проучванията показват, че ендорфините също се активират по време на масажа.

Повече информация: