Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Как да изберете бягаща пътека

Бягащата пътека е популярен фитнес уред, който симулира естествените движения на тялото - бягане и ходене. Тя ви позволява да изгорите повече калории, отколкото всеки друг тренажор, и ви помага да укрепите и сърцето си. Тя ще ви помогне много, ако искате да отслабнете или да натрупате мускулна маса.

Основното предимство на бягащата пътека е, че можете да тренирате в уютния си дом, независимо от атмосферните условия, дори през зимата. Функциите могат да се коригират свободно, всички важни данни се измерват и актуализират. Ето един съвет от един от нашите клиенти: "Ако не успеем да направим препоръчаните 10 000 стъпки на ден, включваме бягащата пътека и телевизора и се разхождаме".

Модерните бягащи пътеки имат електродвигател и електронно регулиране на наклона (от 0% до 20%). Диапазонът на скоростта е някъде между 0,8 и 25 km / h.

Основни препоръки при избор на бягаща пътека

Ако искате да изберете бягаща пътека, която да отговаря на вашите нужди, помислете кой ще я използва и колко често. Дали бягащата пътека е предназначена за любител, за повече хора или за професионален спортист?

Изберете вид бягаща пътека

 • Бягаща пътека с двигател- задвижвана от електродвигател с мощност 1,5 - 5 HP. Тя осигурява удобна и ефективна тренировка. Скоростта и наклонът на бягащата повърхност могат да се регулират точно.
 • Немоторизирана бягаща пътека - по-евтин и по-бавен вариант за по-малко взискателни потребители. Действието на уреда се базира на механично движение. Можете да регулирате натоварването и наклона. Има магнитна спирачка.

Вземете предвид теглото и височината на потребителя (следвайте препоръчителните стойности на капацитета на бягащата пътечка). Търсете само най-качествените продукти, ако планирате да се упражнявате интензивно.

Докато разглеждате конкретните бягащи пътеки, не забравяйте да сравните тяхната ширина, ниво на окачване, мощност и движение на лентата за бягане.

Бягащи пътеки според тяхната употреба

 • Бягащи пътеки за дома- подходяща за домашна фитнес зала или хол, по-евтина, лесна за съхранение, безшумно действие, перфектна за понижаване на теглото и физически комфорт за цялото ви семейство
 • Бягащи пътеки за клуба - подходящи за клубни и хотелски помещения, много функции, по-високо качество и по-висока цена
 • Професионални бягащи пътеки - подходящи за комерсиални и фитнес центрове, отговарящи на най-високите европейски стандарти.

Свържете с таблет, стартирайте и се забавлявайте!

Пазарът предлага и специални бягащи пътеки с ходене по наклон нагоре или скандинавско ходене, колани с по-малки размери за жени и юноши или модели за свързване с таблет, които ви правят практически ангажирани с вълнуващи места по целия свят. Бягащите пътеки 4in1 включва въртящ се вибриращ колан и ръкохватки.

Какви параметри да проследявате при избора на бягаща пътека?

 • Рамка на бягаща пътека - конструкцията трябва да е здрава, с опростен дизайн, ергономична  и да издържа на препоръчително натоварване (тежест и височина на трениращия). Максималната товароносимост на бягащата пътека трябва винаги да е малко по-висока от теглото на трениращия (например, тежащи 80 кг, трябва да изберат уред с товароносимост 110 кг).
 • Бягаща повърхност - размери (ширина и дължина), диапазон на стъпките (за симулиране на движение по равнина или наклон), окачване (да не натоварва ставите). Ленти с по-тесни и по-къси размери са по- удачни за ходене и по-бавно движение. За бърз и удобен джогинг, най-добрата лента за бягане е с широчина повече от 46 см.
 • Двигател на бягаща пътека - постоянна мощност на двигателя (HP от 1,5 до 5), максимална мощност на двигателя (максимално краткосрочно натоварване), минимална и максимална скорост (от 0,8 до 25 км / ч), непрекъснато управление на мощността. За по-тежки потребители и по-високи скорости, изберете по-мощен двигател. По-мощните двигатели всъщност са по-малко шумни.
 • Компютри и сензори за сърдечната честота - Всички бягащи пътеки измерват скоростта, пробега, време за упражнения, сърдечен ритъм, изгорени калории и мазнини. Съвременните уреди ползват предварително зададени програми и възможност за свързване с таблет.

Какво друго ви интересува при избора на бягаща пътека?

 • Компактни размери на бягащата пътека- възможност за сгъване и транспортни колела за по- лесно преместване.
 • Други функции - професионалните машини позволяват прикрепване на колана към гърдите и отчитат сърдечния пулс, предлагат настройки на профил на маршрута, аудио кабелен жак, високоговорители, вграден вентилатор и други подобни функции.
 • Минимизиране на шума, бутони в страничните дръжки, подробности за безопасността - дизайнерите правят всичко за удобството на трениращите и околната среда.

Гаранция, сервиз, резервни части - може да ползвате тези услуги за Вашата бягаща пътека.

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция