Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Как да изберете масажно кресло

В днешните модерни времена всеки трябва да се отпусне от време на време, а масажът е най-добрият начин да го направите. Въпреки това, само малък брой хора могат да си позволят професионален масаж толкова често, колкото им е необходимо. Масажният стол може да бъде част от вашия домашен интериор и да ви помогне да съживите тялото си след прекаран натоварен ден на работното място. Самият масаж носи, разбира се, много други предимства - облекчава стреса, понижава кръвното налягане и стимулира кръвообращението. Благоприятният ефект върху вашето физическо и психическо здраве е гарантиран. Като цяло масажните столове ще ви помогнат да се отпуснете практически всеки ден в седмицата!

Закупуването на масажен стол е сериозна инвестиция и затова е важно внимателно да изберете продукт, който да отговаря на вашите физически изисквания и бюджетни възможности. Много клиенти обаче не знаят как да изберат идеалния стол за тях. Това ръководство ще ви предостави цялата информация, от която се нуждаете при избора на масажен стол. Масажен стол, отговарящ на всички ваши нужди, може значително да ви помогне да подобрите вашето физическо състояние и психическо равновесие - избирайте внимателно!

Основен критерий

Преди покупката е важно да сте наясно с всичко, което очаквате от новия си масажен стол. Вашият избран масажен стол ще ви осигури ли масаж, който ще ви накара да се почувствате жизнени и релаксирали? Какъв вид масаж ще използвате най-често? Колко пространство ще заеме реално стола, особено с облегалката? Ще искате ли стол с функция за затопляне на краката ви? След като прочетете това ръководство, трябва да имате отговори на всички тези въпроси, както и идея какъв тип масажен стол ще ви подхожда най-добре.

Първата стъпка е да се уверите, че масажният стол е наистина това, което търсите. Ако страдате от болки в гърба или имате проблеми с кръвообращението, масажният стол наистина може да ви помогне. Но това не е единственият продукт, който може да го направи. За да се стимулира кръвообращението и да се намали напрежението в мускулите, можете да използвате инверсни лежанки или различни видове масажори. Правилната поза може да се постигне и чрез упражнения с тренажори за баланс или гимнастически топки. С тези продукти обаче едва ли ще постигнете такъв комфорт и релаксация, както предлага масажният стол.

Пространство

Масажните столове са сравнително големи и изискват достатъчно пространство. Тъй като едва ли можете да скриете стола, важно е внимателно да обмислите къде да го сложите. Винаги ще намерите точните размери в пълното описание на продукта.

Като алтернатива на класическите масажни кресла, предлагаме компактен и лек масажен стол, който не заема много място. В този стол липсва голямото разнообразие от функции, няма и подложка за крака и подлакътници. Ако планирате да закупите масажен стол и искате да спестите колкото е възможно повече място, можете да изберете стол с функцията „Нулево пространство“ / "Zero Space". Тези столове могат да се плъзгат напред, когато искате да оставите свободно място между стола и стената. 
Ако поставите стола на дървен под, с времето, теглото на продукта може да повреди повърхността. Поради тази причина препоръчваме поставянето на килим или предпазна подложка под стола.

Дизайн

Повечето клиенти са претенциозни по отношение на дизайна на стола и за това как той ще съответства на интериора на дома им. Благодарение на размера и теглото на масажните столове, би било непрактично (и трудно) да се опитате да преместите стола на по-отдалечено място след всеки масаж, поради което е най-добре да изберете стол, който се вписва в домашния ви интериор. Всичките ни столове са с ергономичен дизайн.

Материали

Тъй като ще прекарвате много време на масажния стол, добре е да се вземе под внимание качеството и устойчивостта на външния материал. За да бъде масажът колкото се може по-удобен, повърхността на стола трябва да е фина и гладка. Тапицерията обикновено е направена от синтетична или естествена кожа. Столовете с по-луксозен дизайн имат естествена кожена тапицерия, но синтетичната кожа е по-устойчива на механични повреди и износване.

Функции

Когато избирате масажен стол, ще разберете, че различията между различните модели са главно в техните функции. Никой тип не разполага с всички налични функции. Ето защо е важно да прочетете описанията на всички налични функции и да помислите кои от тях ще отговарят най-добре на вашите нужди. Според функциите, които предпочитате, ще можете да изберете правилния модел. Всички налични функции за масажен стол са полезни, но не всеки ще ги използва. Ето защо трябва да обмислите това, което предпочитате.

Освен програми за масаж, можете да избирате различни функции и настройки, които ще обогатят вашия опит. Помислете какво ще използвате най-много.

  • Въздушен масаж

Въздушният масаж се провежда чрез въздушни възглавници, а не чрез масажни ролки. Повечето столове за масаж имат и двата механизма. За разлика от масажните ролки, въздушните възглавници осигуряват по-нежен масаж, който не достига дълбоките мускули. Въздушните възглавници обикновено се използват за масаж на ръце, рамена и крака. С повечето масажни столове, масажът на краката и ръцете чрез въздушната възглавница обикновено допълват основния дълбок масаж на гърба. Моделите от висок клас позволяват на потребителите да избират между няколко вида въздушен масаж, например отделен масаж само на ръцете или краката. Масажните въздушни възглавници ще подобрят кръвообращението и ще ви помогнат да освободите токсините по-бързо.

Въздушните възглавници могат да се поставят около раменете, предмишниците, долната част на гърба, ханш, бедрата, прасците или краката. Те се пълнят с въздух чрез помпа и клапани. Колкото повече въздушни възглавници има в един стол, толкова по-висококачествен е масажът.

  • Затоплящ масаж

Затоплящият масаж облекчава мускулите и стимулира регенерацията. Затоплящият масаж е полезен особено за спортисти и фитнес ентусиасти, които трябва да се възстановят след интензивна тренировка. Ролерите за масаж са чудесни при масажирането на скованост и болки в мускулите.

Масажираната зона зависи от вида на масажния стол. Обща функция е отоплението на облегалката, а някои модели осигуряват и отопление на краката. Отоплението се осигурява чрез инфрачервено лъчение. Топлината се разпределя чрез въглеродни влакна, които могат да се загреят до 40 ° -50 ° C. Тази температура е оптимална за затопляне на мускулите и облекчаване на болката. Дължината на инфрачервените лъчи лесно преминава през човешкото тяло. Активира клетките и стимулира метаболитните процеси. Загряването на прасците обхваща и коленете. То спомага за стимулиране на кръвообращението в краката. Някои модели комбинират отопление с магнитотерапия в тези области на тялото, за още по-ефективни резултати.

Има и масажни столове, които се предлагат с отделна подгряваща подложка за термална терапия. Подложката излъчва инфрачервено лъчение, което прониква в мускулите и стимулира кръвообращението. С такава подложка можете да облекчите хроничната или остра болка в областите, които масажният стол не може да достигне.

  • Масаж "Нулева гравитация"

Някои модели масажни столове разполагат с функцията „Нулева гравитация“. За съжаление, това не означава, че изведнъж ще започнете да плувате. Това, което тази функция ще направи, е да наклони стола в така наречената позиция „нулева гравитация“, която симулира позицията на реалния живот, в която астронавтите влизат в орбитата. Тъй като астронавтите трябва да устоят на внезапно увеличаване на съпротивлението при напускане на земното поле на тежестта, за тях е важно да заемат позиция, която им позволява да се справят най-добре с такова налягане. В тази наклонена позиция налягането се разстила по тялото, за да има най-малко въздействие върху гръбначния стълб.

Масажните столове с функцията „Нулева гравитация“ регулират тялото ви точно в тази позиция. Краката ви ще бъдат в позиция по-висока спрямо нивото на сърцето, което стимулира кръвообращението. Издигането на краката над нивото на сърдечната област е полезно за хора, страдащи от разширени вени.

  • Вибриране

Вибрациите осигуряват по-малко интензивен масаж, който стимулира кръвообращението и облекчава умората и мускулната скованост. Интензивността може да бъде регулирана. Вибрационният масаж се фокусира основно върху повърхностните мускули.

  • 3D масаж

По време на класическия масаж, масажните глави с ролки се движат в две посоки - нагоре и надолу и от страна на страна. По време на 3D масажа, масажните глави също се движат навън и назад. Благодарение на тази допълнителна посока масажът е много по-дълбок и следователно по-интензивен. Дълбочината на масажа може да се регулира.

  • Функция за автоматично разпознаване

Масажните столове с автоматична функция за сканиране могат да сканират контурите на тялото ви за секунди и съответно коригират масажните глави. Благодарение на тази много полезна функция, столът напълно се приспособява към височината и обема на тялото и насочва движението на масажните ролки да постигне оптимален ефект върху целевите области. Най-важната характеристика на тази функция е откриването на положението на раменете и регулиране на раменните въздушни възглавници.

  • Подвижна тапицерия

Ако изберете масажен стол с подвижна тапицерия, ще получите допълнителен начин за регулиране на интензивността на масажа. Колкото по-дебел е материалът между масажните ролки и тялото, толкова по-слаб е масажиращият ефект. Ако току-що сте започнали да използвате масажен стол, препоръчително е да придържате тапицерията, за да можете постепенно да свикнете с масажа. Начинаещите могат също да поставят одеяло върху стола първите няколко пъти, за да свикнете с усещането. Ако впоследствие сте избрали по-интензивен масаж, можете да откачите тапицерията.

Масажните столове осигуряват луксозен масаж директно в дома ви. Не е нужно да резервирате място в салон за масаж и да плащате за всеки масаж отделно. Всичко, което трябва да направите, е да седнете на стол, да настроите любимия си вид масаж и да се отпуснете, може би докато слушате някаква успокояваща музика. Това извънредно устройство ще ви помогне да облекчите болките в мускулите след ден в офиса или в тежка тренировка и да стимулирате кръвообращението в крайниците ви. Нещо повече, цялото ви семейство може да го използва, правейки еднократната инвестиция.

Още не сте сигурни? Прочетете повече за масажните столове:

Свързани категории


Свързани статии

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция