Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Как да се грижите за Вашето мото облекло?

Мото облеклото е изработено от висококачествени материали. Въпреки това, за тези материали трябва да се полагат нужните грижи, за да се запазят техните защитни свойства. Не забравяйте, че внимателната поддръжка е съществена част от използването на мото дрехи. Това ръководство ще ви даде полезна информация как да се грижите за кожени и текстилни материали.

ВНИМАНИЕ: Уверете се, че сте отстранили всички протектори, преди да започнете да почиствате дрехите си.

Поддръжка на текстилна материя

Текстилните дрехи за мотоциклети са относително лесни за почистване, в сравнение с тези изработени от кожа. Въпреки това, прочетете внимателно приложените инструкции - дрехите ви могат да бъдат направени от иновативни материали, които изискват специална грижа.

  • Най-добрият начин да почистите текстила е да го изперете ръчно в разтвор на подходящ препарат и топла вода. Ако зацапването е по-сериозно, можете да използвате машинно пране, но само при максимална температура на водата от 30 °C (ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Не използвайте омекотители за тъкани или подобни продукти при никакви обстоятелства. Облеклото може да е със специална водоустойчива мембрана. Ако случаят е такъв, използвайте специални продукти за пране. Уверете се, че дрехите са добре изплакнати.
  • След изпиране, оставете дрехите да изсъхнат на стайна температура, далеч от източници на топлина и пряка слънчева светлина. Поставете дрехите да изсъхнат. След като дрехите са сухи, нанесете импрегниращ спрей за текстилни продукти, за да запазите водоустойчивостта им.
  • Не перете мото облеклото в перални машини!

Поддръжка на кожени облекла

  • Коженото мото облекло е изработено от висококачествена кожа и е с много модерен дизайн. Облеклото от качествена кожа се нуждае от редовна и внимателна поддръжка. Кожата всъщност се държи по същия начин, както и вашата собствена кожа - ако е твърде суха, тя става крехка и се напуква; ако е твърде мокра, материалът губи защитните си качества. Ето защо кожените дрехи трябва да се поддържат чисти, еластични и да ухаят приятно. Кожата също е чувствителна към силни химикали, така че по-добре да се уверите, че използвате правилните почистващи продукти.
  • За да почиствате кожените дрехи, използвайте или специален почистващ продукт, смесен с хладка вода или мек сапун разтворен във вода. Използвайте гъба, за да нанесете и отстраните почистващия разтвор. Внимателно чистете с гъбата по повърхността, извършвайки кръгови движения. Внимавайте да не накиснете кожата. Концентрирайте усилията си особено върху зоната около шевовете и вентилационните отвори, тъй като там се събира най-много мръсотия. Ако имате проблеми с почистването на места, които са трудно достъпни с гъбата, използвайте памучни тампони, напоени с избрания от вас почистващ разтвор. Ако има по-голямо количество натрупана мръсотия, оставете я да изсъхне и след това я отстранете с фина четка или гел. Само след това продължете съгласно инструкциите по-горе. 
  • Оставете дрехите да изсъхнат при постоянна температура, далеч от източници на топлина или пряка слънчева светлина. Може да закачите дрехите на сушилник или да ги подредите на пода. Периодично ги проверявайте и обръщайте, за да може да изсъхнат напълно. Препоръчва се кожата да се изсуши за продължителен период от време, за предпочитане през нощта. Кожата трябва да бъде суха, тъй като омекотяващият разтвор, който ще приложите след това, няма да се абсорбира, ако остане влага. Не се опитвайте по никакъв начин да ускорите процеса на сушене.
  • След като кожата изсъхне, тя става твърда и трябва да бъде подготвена. Важно е да изберете добър продукт за тази цел. Можете да използвате специален спрей за пръскане, паста или грес за поддръжка на кожени изделия. Използвайте избрания от вас продукт съгласно приложените инструкции. Внимателно ги втрийте в кожата, като използвате или пръстите си, или мека кърпа. Обърнете особено внимание на шевовете, тъй като най-често там кожата се поврежда. Нека балсамът се абсорбира напълно от кожата. След като всичко е сухо и абсорбирано, прокарайте кърпа по цялата повърхност и полирайте внимателно.
  • Ако искате вашите кожени дрехи да запазят своята водоустойчивост, трябва редовно да ги импрегнирате. След нанасяне на избрания продукт за импрегниране, измийте го внимателно с хладка вода.   

Комбинирани материи

Сега вече знаете как да се грижите за вашите текстилни и кожени дрехи. Но как да действаме, когато искате да почистите дрехите, които са направени и от двете? Решението е доста просто. Следвайте горните инструкции. Насочете се първо към кожените части, а след това върху текстилния материал. Накрая оставете дрехите да изсъхнат напълно.

Полезна информация

Текстилно мото облекло Кожено мото облекло
Пране на 30 °C максимум. Без пране.
Без гладене. Без гладене.
Без сушене в центрофуга. Без сушене в центрофуга.
Без химическо чистене. Без химическо чистене
Без избелване. Без избелване.

Допълнителна информация

Как да изберете мото облекло?


Свързани статии

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция