Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Как да изберете мото облекло?

Мото облеклото е израз на стила на мотоциклетиста. Въпреки това, основната му функция е да осигурява защита срещу атмосферни влияния и при инциденти. На пазара се срещат безброй марки и видове мото облекло.

Изберете мото облеклото заедно с каската си:

 • Мото якета (мъжки и дамски) - оригинални, безопасни и функционални, изработени от висококачествени водоустойчиви и устойчиви на износване материали, със светлоотразителни кантове за по-добра видимост в тъмното.
 • Мото жилетки - светлоотразителни (за осигуряване на видимост), осигуряват защита (по време на падане) или топъл слой под дрехите ви.
 • Мото панталони - максимална защита, благодарение на функционалните материали, светлоотразителни кантове и подсилени зони.
 • Мото ботуши (високи или до глезените) - изработени от висококачествени материали и отговарящи на най-високите европейски стандарти.
 • Мото термо облекло - поддържате оптимална телесна температура, налични модели от различни марки, изработени в различни цветове, видове (т.е. мериносова вълна) и размери.
 • Блузи за мотокрос - изработени от висококачествени материали, изключително издръжливи дори при екстремни условия.
 • Мото ръкавици (за мъже, жени и деца) - подходящи за мотокрос, мотоциклети за състезания, шосейни мотоциклети; някои от тези ръкавици са с подгряване.
 • Мото гащеризони - функционални, пропускливи, устойчиви на износване и все още удобни, обикновено се състоят от мото яке и панталони, които могат да се използват и поотделно.
 • Мото балаклави - тази категория включва мото балаклави, многофункционални и специални топлоизолирани балаклави, както и шалове за врат, кърпи за защита на лицето и отделни защитни яки.

Важни неща, които трябва да имате предвид, когато избирате мото облекло:

Когато избирате мото облекло, обърнете внимание на:

 • Якетата и панталоните да са водоустойчиви и да са със светлоотразителни кантове, елементи.
 • Двуслойно облекло с топла подплата и защита от вятър, ако възнамерявате да карате в студено време.
 • Предпазни средства и протектори -  отделно можете да закупите протектори за гръб.

Когато избирате облекло за мотоциклети, задайте си първо един въпрос: Искате ли дрехи от кожа или текстил? Съществуват предимства и недостатъци на двата материала. Общото правило е, че коженото мото облекло (гащеризони или комплекти) е подходящо за спортни и състезателни мотоциклети, докато текстилното облекло е по-добро за туристически мотоциклети, ендуро и скутери.

Кожено мото облекло

Експертите смятат, че коженото мото облекло е по-безопасно от текстилните дрехи. Защитните протектори са интегрирани в съответните части на якето или панталона. Кожените дрехи са подходящи за продължително каране и каране в дъждовно време.

Текстилно мото облекло

Текстилното мото облекло несъмнено е по-удобно от коженото мото облекло, а съвременните материали ще ви предпазят от вятър и вода. Въпреки това, за вашата безопасност е важно да поставите протекторите си възможно най-стабилно, за да останат на точното място. Ако предпочитате по-свободни мото панталони и якета, ще разчитате на по-слаба безопасност.

Мото термо бельо

Специализираното мото термо бельо осигурява:

 • Комфорт и охлаждане, когато е горещо.
 • Комфорт и топлина, когато е студено.

Нещо повече, тези дрехи са хипоалергенни, устойчиви на неприятна миризма и бактерии, много леки и удобни за носене. За практически цели се препоръчва да се носят дрехи от две части - термо блуза и бельо (особено за жени).

Термо бельото от мериносова вълна е много популярно сред мотоциклетистите днес. Мериносовата вълна е приятна на допир, устойчива на миризма и не дразни кожата.

Изберете мото облеклото, което перфектно покрива Вашите изисквания


Свързани статии

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция