Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Как да изберете детски ролери и кънки?

Карането на кънки е универсален популярен спорт, по който често се увличат цели семейства.

Ако избирате детски кънки - ролери, кънки за лед или 2в1 - винаги отдавайте приоритет на качеството. Вътрешната обувка трябва да бъде здрава, с плътна подплата и регулируеми размери, така че кънките да пасват добре и да накарат детето да се наслади на спорта.
Ако не знаете какъв размер да изберете, измерете крака на детето си и нашите експерти в електронния магазин ще изберат оптималния модел за вас. Има много ролкови кънки, предназначени както за момчета, така и за момичета и детето ви със сигурност ще ги оцени, ако им позволите да избере графичния дизайн и цвета на новите си кънки.
Не забравяйте да си купите каска и протектори

Детски ролери

Много родители се чудят кога е точното време да се започне с уроците по пързаляне. Според треньорите, идеалното време за децата да стартират да се учат на пързаляне с кънки е между 6 и 10 години. Въпреки това, ако детето ви е умело и му предоставяте качествени кънки, то може да се научи да кара още на 3-годишна възраст.

Детските ролери (за начинаещи) принадлежат към категорията фитнес кънки. Те са по-бавни и имат по-малки колела (под 70 mm). Твърдостта на колелата също е важна. По-меките колела са по-бавни и по-стабилни при завои. Предимството на детските ролери е, че те имат регулируем диапазон от 3 - 4 размера (регулируем връх, понякога пети).

Големите деца могат да използват и слалом (freeskate, urban, freestyle) ролери, които са лесни за управление и имат къса рамка, твърда обувка и по-твърди колела (76 - 80 mm).

Скейтъри, които обичат да изпълняват трикове, ще оценят агресивни ролери - много издръжливи, подходящи за скачане и подобни акробатики в скейт паркове, с малки стабилни колела (50 - 60 см).

Въз основа на интензивността и вашия стил за каране, помислете за:

  • използвани материали (пластмаса, тъкани)
  • рамка (алуминий, метал, пластмаса)
  • тип лагери и размер на колелата

Чудесна идея е да се закупят 2в1 - комбинация от ролери и зимни кънки.

Детски зимни кънки

Фигурно пързаляне и хокей на лед са широко популярни олимпийски спортове и феновете на тези спортове могат да се видят на всяка ледена пързалка или повърхност. Децата обаче трябва да бъдат добре оборудвани и обучени от самото начало.

За най-малките, изберете двойни кънки - детски кънки с остриета в два реда.

Повечето детски кънки са с регулируем размер и затова ще продължат да се ползват 3-4 години. Размерът на кънката трябва да бъде малко по-голям от действителния размер на крака на детето ви.

Доказано е, че регулируемите кънки за лед с връзки държат краката по-стабилно, отколкото кънките, пристягани с ленти с велкро. Тези кънки са повече от подходящи за каране за разнообразие, но за истински ентусиасти или млади хокейни играчи, изберете детски кънки за лед подсилени в областта на пръстите.

Остриетата трябва да бъдат заточени преди първата употреба. Позволете на детето си да опитва кънките многократно, така че да пасват добре и да не прищипват пръстите. Чудесна идея е да се купят 2в1 кънки.

Детски кънки 2в1

Универсалните 2в1 кънки за каране в свободното време, са широко разпространени, защото са практичен избор както за деца, така и за възрастни. Те имат стоманени остриета като кънки за лед и колела като ролери. Нещо повече, размерът им се регулира лесно само с един бутон.

Това ви позволява да закупите само един чифт кънки, които вашето дете ще използва целогодишно в продължение на няколко години, като разменят остриета за колела и обратно. Още по-малко удобни потребители трябва да могат сами да управляват корекцията.

Когато избирате 2в1 кънки, вземете под внимание особено цялостното качество на продукта и, при възрастен потребител, товароносимост, което може да бъде 70, 80 или дори 100 kg.

5 основни предимства на кънките 2в1

  1. Универсалност - лесни за използване както през лятото, така и през зимата, с ниски изисквания за съхранение.
  2. Регулируем размер - практичен за бързо нарастващите крака на децата.
  3. Спестявате средства - не е нужно да купувате кънки за лед и ролери поотделно.
  4. Лесно се обуват и пристягат - дори едно малко дете може да го направи.
  5. Подсилена рамка - за по-голяма безопасност.

Закупуването на 2в1 кънки наистина ще се изплати в дългосрочен план. Техният размер се регулира спрямо растежа на детето ви. Децата ви със сигурност ще се забавляват, като същевременно подобряват своите умения и физическа подготовка. Тези кънки също са перфектен подарък, който може да се подарява през цялата година, както се вижда от отзивите на нашите клиенти.

И така, вземете новите си кънки - за каране по асфалт или лед!


Свързани статии

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция