Начало > Нуждаете се от съвет? > Какъв електроборд да изберем?

Какъв електроборд да изберем?

Търсите ли нов и необичаен начин да прекарате свободното си време, да се забавлявате и тренирате?. Електроборд (Ховърборд, Electroboard) е модерно превозно средство с интуитивно управление, което всеки може да овладее за няколко минути. Всичко, което трябва да направите, е да се наклоните напред и да се возите. Тъй като ховърборда е подходящ за потребители от всички възрасти, карането може да стане вълнуваща дейност за цялото ви семейство. В това ръководство ще научите как да изберете модел, който да отговаря на вашите изисквания.

Подобно на електрическите самобалансиращи се скутери, електробордът се движи благодарение на жироскопична система с интегриран софтуер, който балансира устройството, докато сте на него. В колелата има сензори, които откриват колко се накланя потребителят. Тази информация се обработва от жироскопите и се предава на контролния блок. Колкото по-силно се наведе потребителят, толкова по-бързо двигателите на колелата работят, за да "настигнат" центъра на тежестта на потребителя. Този гениален и прост механизъм ви позволява да контролирате устройството.

Предимства при карането на електроборд

  • Перфектен за каране в градски условия - електробордовете са подходящи предимно за ползване по равни и твърди повърхности без препятствия, което означава, че те са подходящи предимно за градски условия (или велосипедни алеи). С него можете да пазарувате, да посетите парк или просто да се разхождате на улицата.
  • Интуитивен контрол -  дори начинаещ бързо ще се научи как да го контролира. Устройството автоматично реагира на вашето движение. Всичко, от което се нуждаете, е малко практика и ще бъдете готови да се возите без проблем.  
  • Подобряване на баланса - при каране на електроборд центърът ви на тежест постоянно се измества и трябва да сте бдителни и незабавно да реагирате на промените в баланса. Това ви позволява да стегнете мускулите си и да подобрите координацията и баланса си.
  • Леснопреносим - ако батерията на електроборда е изчерпана или не искате повече да управлявате ховърборда, можете да го носите в ръка или да го приберете в чанта или раница.  
  • Презаредим - след като батерията е изтощена, всичко, което трябва да направите, е да свържете електроборда към зарядното устройство. След около два часа ще можете отново да карате.  
  • Екологичен - карането на електроборд, допринася за опазването на природата около вас.  
  • Характеристики за безопасност - всеки електроборд е с LED светлини за по-добра видимост и здрави калници, които ще ви предпазят от дребен чакъл или пръски вода.  
  • Лесна поддръжка - електробордът изисква редовна проверка на батерията.


Как да изберем електроборд?

Има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид при избора на електроборд. Най-важно е кой го използва и с каква цел. След това е добре да се вземе предвид неговата максимална скорост, размерът на колелото и други характеристики.


Кой ще използва електроборда?

Електробордът е в състояние да развие доста висока скорост, така че, ако избирате електроборд за по-малко дете, определено е подходящ модел с по-ниска максимална скорост. Предлагаме няколко детски модели В2 с по-къси платформи и по-тесни колела. За възрастни и тийнейджъри, разбира се, е по-добре да изберете по-мощен електроборд с максимална скорост до 12 км / ч. Също така трябва да сте наясно с товароносимостта за отделните модели. Повечето от тях са с показател над 100 кг.

Внимание: Минималното тегло на потребителя да е 20 кг.


Къде искате да отидете?

Важно е да се знае, по каква повърхност ще се кара електробордът, за да се обърне внимание на колелетата. Повечето от нашите модели имат най-големите 10 " колела. Този тип колела е перфектен, ако искате да карате на леко неравномерни пътеки. При положение, че ще ползвате електроборда само на равни площи, можете да изберете с по-малки колела. Предимството им е, че те са по-подходящи за изпълнение на различни каскади.


Колко дълго ще карате?

Електробордът се захранва от акумулаторна батерия, а обхватът й зависи най-вече от нейния капацитет. В същото време трябва да се вземат предвид и други фактори - тежестта на потребителя и терена, на който ще карате. Ако теглото на потребителя е ниско, батерията не е толкова напрегната и автомобилът може да преодолее по-големи разстояния. Ще пътувате дори по-далече, ако карате по твърда и равна повърхност без препятствия по пътя си. Ако решите да се качете нагоре или на неравна повърхност, диапазонът на електроборда ще бъде по-кратък. Повечето модели имат среден диапазон от 20 километра; но някои може да достигнат до 40 км. (средният диапазон на детския електроборд е около 15 километра). Средният и максималният обхват винаги могат да бъдат намерени в описанието на продукта.


Колко бързо се осмелявате да карате?

Електробордът може да бъде много бърз. Най-мощните модели развиват максимална скорост до 12 км / ч. От съображения за безопасност максималната скорост на детския електроборд е по-ниска. Важно е да се спазва определената граница на скоростта. Ако надвишите максималната скорост на устройството, електробордът ще спре или ще ви принуди да забавите по някакъв друг начин. Трябва да внимавате, за да не паднете.


Има ли някакви аксесоари?

Карането на електроборд е само по себе си вълнуващо изживяване. Ако се превърнете в ентусиаст на каране на ховърбоорд и търсите нещо допълнително, разполагаме със седалки Funcart само за вас! Седалката е прикрепена към eлектроборда, която го превръща в импровизирана триколка! Седалката разполага с лостове за управление и може да се монтира на почти всеки ховърборд с размер на колелото от 6,5 до 10 инча. Карането с това подобрение е истинско преживяване - със сигурност ще се забавлявате!

Всичко, което трябва да направите сега, е да изберете модела, който ви харесва най-много. Ако търсите нестандартно превозно средство, то Electboard определено е правилният избор. Той изглежда стилен, вечен и ще ви осигури много емоции. Нещо повече, ще подобрите физическата си активност. Можете дори да си купите електроборд за всеки член на вашето семейство и можете да карате заедно. Просто не забравяйте да получите и каски и протектори. Никога не подценявайте собствената си безопасност.

Изберете Вашия електроборд