Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Как да изберете трамплин

Мислите ли за закупуване на трамплин и не сте сигурни как да изберете правилния? Ние подготвихме ръководство, което ще отговори на най-често задаваните въпроси. За по-добра ориентация, то е разделено на 4 секции.

Когато избирате батут, взимате под внимание:

В края на тази страница сме изброили основните предимства на трамплините inSPORTline.

Как да изберете точния размер ?

Когато избирате размера на вашия батут, трябва да вземете под внимание не само наличното пространство, но и неговата безопасност.

Най-важният параметър при избирането на батут е неговият размер. Диаметърът на батутите варира между 90 - 460 cm. Важно е да имате предвид мястото, на което възнамерявате да използвате батута, както и факта, че трябва да има свободна зона за безопасност от поне 1 м около батута. Това означава, че за батут с диаметър 457 см ще ви трябва пространство от около 6,5 м. Препоръчва се да не се подценяват предпазните мерки и да не се поставя батут в затворени пространства.

Ако искате да използвате батута си в неголямо пространство, трябва да погледнете батутите с диаметър до 140 см. За спортни зали и открити пространства по-подходящи са по-големите батути. За тесни пространства можете да използвате правоъгълни батути, например 210 х 300 см или сгъваеми батути, които могат лесно да се съхраняват в килер или под леглото.

Как да си осигурите максимална безопасност ?

Поставете батута в безопасна зона и използвайте всички налични аксесоари за безопасност - особено предпазна мрежа!

Батут е чудесно оборудване за упражнения и релаксация. Това е и много ефективен начин за подобряване на баланс и координация. Батутите се изпитват от сертифициращи организации и отговарят на най-строгите стандарти за безопасност. Уверете се, че избраният от вас батут е сертифициран и притежава сертификат за съответствие. Важно е трамплинът да бъде възможно най-безопасен.

Дори и при закупуване на батут, можете да допълните неговата безопасност. Предпазната мрежа е задължтелна за батут, който е с диаметър 140 cm. Това е основна функция за безопасност и монтирането й може да предотврати надраскване, както и сериозни наранявания.

Други подходящи аксесоари са стълбите за безопасното качване и предпазната мрежа под батута, която ще попречи на вашите домашни любимци и деца да пълзят в пространството под батута.

Много е важно да се сглоби батут правилно и да се постави на твърда повърхност с достатъчно пространство, за да има поне 1 m свободно пространство около целия батут. Ако следвате основните изисквания за безопасност, ще предпазите децата си.

Какви аксесоари да си купите

Можете да закупите редица безопасни или функционални аксесоари, за да добавите комфорт при скачането на батут.

Освен споменатите по-горе характеристики за безопасност, можете да закупите и други интересни аксесоари за вашия батут. Ако възнамерявате да оставите вашия батут на открито през сезона, тогава е важно да закупите защитно покритие, което ще предпази батута от неблагоприятни климатични условия, особено дъжд. След това имате различни джобове за мобилни телефони или бижута, стълби, чанти за пренасяне на сгъваеми батути и различни видове аксесоари за обучение.

Защо да закупите комплект батут с предпазна мрежа ?

Закупете едновременно комплект батут с предпазна мрежа на достъпна цена!

В един от предходните раздели говорихме за безопасността. Повечето производители знаят за факта, че батут без предпазна мрежа не е наистина безопасен и мотивира клиентите си да купуват както батут, така и предпазна мрежа. Комплектите батут с редпазна мрежа могат да бъдат закупени на по-добра цена или производителят може да предложи отстъпка, ако клиентът закупи и мрежа. Много клиенти, които решат да купуват само батут, все пак купуват предпазна мрежа. За съжаление този път без отстъпка.

Основни предимства на трамплините и комплектите трамплини inSPORTline

  • Висококачествена отскачаща повърхност с отлични характеристики

Отскачащата повърхност е съществена част от батута. Тъй като знаем, че най-висококачествената скачаща повърхност е важен фактор за един висококачествен батут, ние прекарваме години подобрявайки материала на скачащита повърхност. Материалът е разработен в САЩ, състои се от специални влакна, осигуряващи изключителна гъвкавост, като същевременно поддържа максимална издръжливост срещу разкъсване или други повреди. Материалът за скачане на батутите inSPORTline също е устойчив на влага и UV. Отскачащата повърхност запазва характеристиките си дълго време.

  • Материал на пружините

Комплект от 40 - 100 специални пружини (броят на пружините зависи от размера на скачащата повърхност), които държат и разтягат скачащата повърхност. Още една важна характеристика, определяща качеството на скачане и експлоатационния живот на трамплина. Въз основа на дългогодишен опит, ние предлагаме само най-доброто за нашите батути! Батутите inSPORTline винаги се доставят със специални пружини. Тези пружини имат ефект на паметта, което им позволява да поддържат необходимата гъвкавост, дори и след години на употреба. Нещо повече, повърхността на пружините е покрита с изключително трайно поцинковано покритие, което ги предпазва от повреди и корозия.

  • Безопасност

Батутите inSPORTline са направени в съответствие с най-високите стандарти за безопасност. Както рамката, така и скачащата рогозка са изработени от предварително тествани материали от най-високо качество, поставяйки батутите inSPORTline сред най-добрите продукти на пазара. Благодарение на прецизно проектираната рамка, включваща характеристики за безопасност, максимално гъвкава и издръжлива скачаща подложка и фокусиране върху максималната безопасност на потребителя и полезността, нашите батути отговарят на най-високите европейски стандарти и са сертифицирани от TÜV NORD a ASTM Internacional.

  • Богат избор на аксесоари

Когато разработваме трамплини inSPORTline, ние се фокусираме върху максималната безопасност и комфорт. Ето защо ние предлагаме допълнителни аксесоари за батут, които ще ви помогнат да превърнете скачането върху батут, като многофункционална дейност. Наличните аксесоари включват стълби за батут, които ще ви помогнат да се качите на батут, комплект за закрепване, който ще ви помогне да закрепите батута към земята, защитна мрежа за обезопасяване на краката на батута, която предпазва вашите домашни любимци и деца от навлизане в зоната под скачащата повърхност, предпазна мрежа или палатка за батут, която позволява да превърнете батута в градинска палатка само с няколко прости стъпки.

 

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция