Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Как да изберем детска тротинетка

Искате да купите тротинетка на детето си и не сте сигурни как да изберете правилно? Прочетете нашия съветник, който ще Ви помогне с избора.


Тъй като тротинетките са толкова лесни за употреба, те са идеален начин да се забавлявате, да тренирате или да се ползват от деца на две години. Изборът на тротинетки е огромен и човек може лесно да се обърка. Възрастовото ограничение, което повечето скутери имат, не е достатъчно. Има много критерии, които трябва да имате предвид.

Критерии, които трябва да се вземат предвид преди покупката

Какъв тип тротинетки да изберем?

Преди да изберете тротинетка за деця, трябва да помислите къде ще я кара детето ви. Това е тясно свързано с възрастта на детето Ви. За най-малките деца над 2-годишна възраст има детски триколки, които помагат на детето да поддържа равновесие и да им позволи да се запознаят с движението на скутера. Има повече опции за по-големи деца, в зависимост от повърхността, по която ще се движи вашето дете. За каране в градските райони, са по-подходящи по-малки сгъваеми скутери с PVC или PU колела. Тези видове колела са устойчиви и имат дълъг експлоатационен живот. При каране за развлечение и каране по- неравни терени, се препоръчват тротинетки с надуваеми колела. Детето Ви дори може да прави трикове с тротинетки за трикове.

Как да изберем правилната височина на кормилото?

Височината на кормилото е друг важен фактор, който трябва да вземете предвид при избора на тротинетка. Ако кормилото е твърде ниско, детето Ви трябва да се навежда напред твърде много и това може да има отрицателен ефект върху гърба и цялостния му растеж. Ако кормилото е твърде високо, детето не може да направлява тротинетката правилно. Идеалната височина на ръкохватката е приблизително на същото ниво, както тазът на детето. Дръжките от над 50 см са подходящи за най-малките деца. Ако детето ви е с височина над 140 см, можете да изберете една от тротинетките за възрастни. Препоръчва се да се изберат детски тротинетки (скутери) с регулируема височина на кормилото, когато детето расте.

Какъв вид спирачка да изберем?

Има две основни детски спирачки на тротинетки - крачна или челюстна. Те се различават по дизайн и функция. Ако детето ви кара само в градски зони, ще бъде достатъчна крачна спирачка. Челюстните спирачки се управляват от лостовете на ръкохватките и са удачни предимно за тротинетки с надуваеми колела. И двата вида спирачки са много лесни за поддръжка. Скутерите за най-малките деца често нямат спирачки. Предполага се, че такова малко дете няма да развие висока скорост. 

Каква е допустимата товароносимост?

Товароносимостта на скутера, зависи, разбира се, от теглото на вашето дете. Имайте предвид, че натоварването на тротинетката се увеличава, например при скокове или трикове. Триколилките за най-малките деца са с товароносимост от 20-25 кг и трябва да се вземе под внимание. Детските тротинетки обикновено са с товароносимост до 50-60 кг. Ако детето ви вече е преминало този праг, трябва да изберете между тротинетки, предназначени както за деца, така и за възрастни. За тях товароносимостта е между 100 и 150 кг.

Материали на рамката

Детските тротинетки са изработени от два типа рамки - стомана и алуминий. Алуминиевите рамки превъзхождат с лекото си тегло и поради това са лесно преносими дори от по-малки деца. Стоманените рамки са по-тежки, но по-трайни.

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция