Към основното съдържание

Продукти в сравнение

Как да изберете балансно колело

Не знаете как да изберете велосипед за вашето дете? Какъв тип или размер да изберем? Дали са подходящи дървени, пластмасови или метални балансни колела? Какъв вид велосипед да получиш за дете на една година и какъв вид за дете на две години? Нашето ръководство ще отговори на всичките ви въпроси.

How to Pick Out a Balance Bike?

Велосипедите за деца се превърнаха в гореща нова тема от последните няколко години и популярността им расте. Бихте могли да кажете, че балансните велосипеди са първото нещо, което вашето дете се научава да контролира само. Ето защо много от родителите първо купуват на децата си велосипеди, тъй като това изглежда е най-добрият начин да се култивира интересът към този здравословен спорт.
 

Какво е балансно колело?

Балансното колело е опростен велосипед, проектиран така, че децата, които са на възраст 2-3 години, могат да го използват. Няма педали, вериги или тренировъчни колела, детето не трябва да се учи как да върти педали. Децата ще се научат да управляват велосипеда самостоятелно, като се придвижват с краката си по земята. Те ще бъдат развълнувани да карат първия си "велосипед". Балансният велосипед е идеален преход между триколка и обикновен детски велосипед.

Какво да обмислите преди покупката?

Преди да решите да си купите детски велосипед за баланс, трябва да обмислите следните факти. Характеристиките за качество и безопасност на велосипеда са важни, защото са свързани с безопасността на вашето дете. (Всички велосипеди за деца, които намирате в този електронен магазин, са сертифицирани според европейските стандарти.) Преди да направите своя избор, фокусирайте се върху:

Безопасност на велосипеда за баланс

Велосипедът за баланс трябва да е безопасен за детето, което означава, че не трябва да има остри ръбове. Не избирайте продукти, които не изглеждат здрави или достатъчно издръжливи.

Качество на велосипеда за баланс

Материалът на рамката е много важен фактор, тъй като тя трябва да издържа на натоварване. Рамките са: метални, пластмасови или дървени. В таблицата са посочени характериситиките и свойствата на отделните видаве балансни колела:

 

Метални балансни колела

Пластмасови балансни колела

Дървени балансни колела

+ здравина

+ ниско тегло

+ здравина

+ стабилност

+ ниска цена

+ естествен материал

+ качество

+ устойчивост на механични повреди и сезонни промени

+ стабилност

+ подходящи и за деца от 2- 4 годишна възраст

 

+ подходящи за употреба в домашни условия

Тегло

Велосипедът за баланс трябва да бъде възможно най-лек, така че дори най-малкото дете да не се налага да се бори с него. Неговата ниско тегло със сигурност ще бъде оценено и от родителите, тъй като на тях често им се налага да носят велосипеда, след като техните деца решават, че вече не искат да ги използват.

Тип на колелото (надуваеми / bantam / пластмаса)

Можете да избирате между надуваеми (комбинация между вътрешна и ваншна гума), пластмасови колела и bantam. Предимството на bantam и пластмасовите колела се състои основно в тяхната издръжливост, защото не е необходимо да се надуват и като такива не могат да бъдат пробити. Пластмасовите и bantam колелата не абсорбират напълно ударите. Надуваемите колела, от друга страна, поемат по-добре ударите и осигуряват повече комфорт за малките деца. Твърдите bantam колела са по-подходящи за каране в паркове, градски райони и места с равни повърхности. За разлика от тях, надуваемите колела могат да се използват и на неравен терен. Велосипедите за баланс с пластмасови колела трябва да се използват предимно на закрито.

Височина на седалката над земята

Балансното колело трябва да е достатъчно ниско, за да може детето да стигне до земята с двата крака и безопасно да маневрира.

Как да определите точната височина на седалката?

Височината на седалката е един от най-важните фактори, който трябва да оформи Вашето окончателно решение. Важно е Вашето дете да може стабилно да стъпи и с двата крака на земята, а не просто да стигне със своите пръсти. Балансните велосипеди са с различни размери и в повечето случаи, с регулируеми седалки. Като цяло, колкото по-широк е обхватът на регулиране на височината на седалката, толкова по-дълго детето ще може да използва велосипеда.

Ако нямате възможност да тествате велосипеда за баланс заедно с Вашето дете, можете да определите идеалната височина на седалката, като оставите детето си да стои на пода с крака леко раздалечени и с обувки (ако искате велосипед за баланс за вътрешна употреба, нека да стоят боси) и да измерите разстоянието между земята и чатала на детето. Сравнете този размер със спецификациите на продукта в нашия електронен магазин.

Спирачки - Да или Не ?

На този въпрос няма правилен или грешен отговор. Важното е колко е голямо детето ви. Малките деца (между 1,5 и 3 години) всъщност не се нуждаят от спирачки, защото интуитивно използват краката си и вниманието им е насочено към поддържане на баланс. Също така използването на спирачка е проблем за повечето деца в тази възрастова група, тъй като те все още нямат достатъчно сила, за да натиснат правилно спирачните лостове. От друга страна, децата на възраст над 3 години трябва да се научат да използват спирачка, тъй като те могат да развиват по-висока скорост и да имат по-голяма сила в ръцете си. И след като преминат към обикновени велосипеди, те ще трябва да знаят как да използват спирачка.

Качеството на спирачките и съпротивлението също са важни. Не забравяйте първо да проверите дали детето ви може да достигне спирачните лостове и да успее да ги задейства. Също така имайте предвид, че детските пръсти нямат толкова голяма сила и се уморяват лесно. Прекомерното съпротивление може да доведе до това, детето ви да не може да спре правилно.

Ако детето Ви е на възраст между 3 и 5 години, трябва да се научи как да се използва ръчна спирачка. (След като премине на класически детски велосипед, те вече ще знаят как да използват спирачките.)

 

Следи нашите специални оферти и продукти в Акция